Pobješnjela ZET-ova kontrolorka u tramvaju odvalila pljusku dječaku, mogla bi dobiti izvanredni otkaz

Do incidenta je došlo u srijedu u tramvaju na liniji 5

FOTO: Patrik Macek / Pixsell / Ilustracija

Društvenim mrežama i u medijima jutros se proširila snimka iz zagrebačkog tramvaja na kojoj ZET-ova kontrolorka opali šamar jednom mladiću. O incidentu su se oglasili iz ZET-a, rekavši da će dotična biti sankcionirana.

“Žena mi je rekla da sam kreten”, čuje se kako govori mladić na snimci koju je objavio portal 24 sata. Zatim se vidi kako ga ženska osoba, koja je očigledno kontrolorka u tramvaju, ošamari. “Jel’ me smiješ snimat’?”, pita ga na što joj mladić odgovara da “smije”.

Iz Zagrebačkog električnog tramvaja potvrdili su da je do incidenta došlo u srijedu u tramvaju linije 5, kada je kontrolorka ZET-a ošamarila putnika mlađe životne dobi.

‘Mogla bi dobiti i izvanredni otkaz’

“Oštro osuđujemo bilo kakvo odstupanje naših djelatnika od predviđenih profesionalnih i etičkih normi, a posebice ovakvo ponašanje prema putniku koje nema opravdanja neovisno o okolnostima. Putnik koji je napadnut jučer je došao u ZET, predočio je snimku događaja te su mu djelatnici uputili ispriku u ime tvrtke i naveli kako će poduzeti sve korake kako bi se sankcioniralo ponašanje djelatnice”, navode iz ZET-a.

Dodaju i da su kontaktirali njegove roditelje.

“Ovim putem još jednom upućujemo ispriku zbog ovog nemilog događaja koji nas je neugodno iznenadio. ZET je promptno pokrenuo stegovni postupak koji može završiti i mjerom izvanrednog otkazivanja ugovora o radu, jer je riječ o teškoj povredi radne obveze”, priopćili su.

‘Nulta stopa tolerancije prema nasilju’

Ističu kako su djelatnici ZET-a obvezni profesionalno i uljudno se ophoditi prema putnicima te da ZET ima nultu stopu toleranciju prema bilo kakvom obliku nasilja, “tim više što su i naši djelatnici često žrtve verbalnog ili fizičkog nasilja”.

Kao odgovoran poslodavac poduzet će, kažu, sve mjere kako bi se ovakvo ponašanje najoštrije sankcioniralo te kako bi se slične situacije ubuduće izbjegle.