ZET osudio kontrolorku koja je pljusnula dečka. Vozač: 'Mene su napali nekoliko puta u dvije godine'

Incident se dogodio u "petici" u srijedu

FOTO: Screenshot RTL

Slučaj pobješnjele ZET-ove kontrolorke, koja je ošamarila maloljetnika, komentirao je i glasnogovornik tvrtke, Domagoj Zeba. “Mi ovo najoštrije osuđujemo, naši djelatnici se moraju ponašati uljudno prema našim putnicima, unatoč bilo kakvim okolnostima, nekim provokacijama, ovakvo ponašanje je zaista nedozvoljeno”, rekao je Zeba za RTL.

Nakon što se jutro društvenim mrežama proširila snimka, iz ZET-a je rečeno da će kontrolorka biti sankcionirana. Mladić koji je pokupio šamar na snimci kaže kako mu je kontrolorka rekla da je “kreten”. Na snimci se također vidi kako kontrolorka šamara mladića, te ga pita “jel’ me smiješ snimat’?”, na što mladić odgovara da “smije”.

Iako fizičko nasilje osuđuju, ZET-ovci poručuju da su sve češće izloženi neugodnim napadima dok rade svoj posao. ‘Susrećemo se inače sa svakojakim situacijama, ja sam osobno i fizički napadnut. Koliko se to puta događalo? Pa recimo osam godina ništa, a zadnje dvije godine nekoliko puta. Nemate pravila, kad je netko budala, netko je budala, rečeno narodskim jezikom’, kazao je vozač ZET-a Andrija.

ZET se ispričao mladiću

ZET je ranije danas potvrdio da se incident dogodio u srijedu u tramvaju linije 5. Potvrdili su i da je njihova kontrolorka ošamarila putnika mlađe životne dobi.

Dodali su da je mladiću upućena isprika u ime tvrtke, te da će poduzeti sve korake kako bi se sankcioniralo ponašanje djelatnice. “Ovim putem još jednom upućujemo ispriku zbog ovog nemilog događaja koji nas je neugodno iznenadio. ZET je promptno pokrenuo stegovni postupak koji može završiti i mjerom izvanrednog otkazivanja ugovora o radu, jer je riječ o teškoj povredi radne obveze”, rečeno je iz ZET-a.

Ponašanje svoje kontrolorke su “oštro osudili”, te istaknuli kako se djelatnici tvrtke moraju profesionalno i uljudno se ophoditi prema putnicima te da ZET ima nultu stopu toleranciju prema bilo kakvom obliku nasilja