Počeo štrajk u skladištu Lidla. Radnici ogorčeni, rade 9 i pol sati dnevno za plaću od 900 eura

Štrajk je započeo jučer

23.03.2020., Bjelovar - Nakon proslotjednog "stampeda" ispred trgovackog lanca, Bjelovarcani su napokon shvatili ozbiljnost situacije uslijed sirenja koronavirusa. Danas su uljudno i uredno stajali pazeci na sigurnosni razmak. Photo: Damir Spehar/PIXSELL
FOTO: Damir Spehar/PIXSELL/Ilustrativna fotografija

Radnici Lidla štrajkaju zbog nezadovoljstva obračunom plaća za kolovoz, javlja Danica. Neslužbeno se doznaje da štrajkaju radnici u Lidlovu centralnom skladištu u Jastrebarskom.

Štrajk je započeo jučer, a kako su nezadovoljni informacijama koje su dobili od predstavnika poslodavca, štrajk će nastaviti i danas. Rad je obustavilo oko 20 radnika u skladištu.

Plaće niže nego početkom godine

Radnici su također iskazali nezadovoljstvo što su nekima od njih plaće bile niže nego početkom godine, unatoč povećanom opsegu posla.

Kako navodi Danica, radnici u skladištu dobivaju u prosjeku između 850 i 900 eura mjesečno, a rade 9 i pol sati. Iz kompanije su poslali sljedeće priopćenje: “Dio naših zaposlenika u logističko distributivnim centrima u Jastrebarskom i Perušiću privremenom obustavom rada izrazilo je svoje nezadovoljstvo plaćama za srpanj i kolovoz”, kažu iz Lidla.

Lidl: Isplaćena 13. i 14. plaća

“Koristimo ovu priliku kako bismo pojasnili situaciju vezano za isplate tih plaća. Želimo naglasiti kako naši zaposlenici niti u jednom trenutku nisu bili zakinuti za ijedan dio svojih primanja te su plaće isplaćene sukladno ugovorima o radu te odrađenim satima u obračunskim mjesecima”.

“Neto plaća je ispala u usporedbi s prošlom godinom nešto niža jer je tvrtka prošle godine, dakle u 2022. godini, za iste mjesece isplatila jednokratni i dobrovoljni bonus našim zaposlenicima nevezano za njihove ugovore o radu. Takav dobrovoljni bonus smo isplatili i početkom ove godine kada smo našim zaposlenicima standardno uz 13. plaću kao zahvalu dodatno isplatili i 14. plaću”, tvrde.