Revoltirani poduzetnik s Lastova blokirao trajekt u splitskoj luci: 'Dva dana pokušavam doći kući i ne mogu, u 21. stoljeću'

Kaže da je situacija katastrofalna

12.07.2022., Split - Turisti uzivaju na jutarnjem trajektu na putu za Stari Grad na otoku Hvaru. Photo: Milan Sabic/PIXSELL
FOTO: Milan Sabic/PIXSELL

Marčelinu Simiću, 59-godišnjem poduzetniku s Lastova, smračilo se nakon što je shvatio da će morati ostati u splitskoj luci jer nema mjesta na trajektu iako je kupio kartu tjedan dana ranije kako bi se vratio kući. Simić kaže kako je njegov bijes rastao mjesecima zbog loše povezanosti otoka s kopnom nakon ljeta.

“Parkirao sam auto na rampu i time onemogućio da trajekt krene. Kako me nisu mogli otjerati, zvali su policiju. Paukom su mi digli auto. Natezali smo se pola sata i na kraju sam pristao otići. Ne trebaju mi nikakve njihove prijave, a u ovoj truloj državi ionako ne bih mogao ništa postići”, rekao je Simić za 24sata.

U Splitu je bio poslovno, a kući se trebao vratiti prekjučer, no nije uspio. Jedini termin koji su mu ponudili kod kupnje karte bio je današnji. Simić je u luku stigao sat i pol vremena ranije kako bi uhvatio svoje mjesto.

Rekli su mu da čeka

“Zaposlenici Lučke uprave rekli su mi da čekam, da stanem zadnji, ali da nikako ne brinem jer da ću se ukrcati. Poslušao sam ih, a oni su ukrcali tri kamiona. Nakon toga više nije bilo mjesta za mene. Izvisio sam. Odlučio sam blokirati promet. Nije normalno da dva dana pokušavam doći kući i ne mogu, u 21. stoljeću”, opisao je događanja.

Kaže da je situacija nemoguća te da trajekt Oliver koji je ranije vozio ne udovoljava standardima i u ovo doba godine ne može pristati na Lastovo. Drugi trajekt Korčula je trenutno na remontu.

“Vozi jedino trajekt Lastovo koji je star 50 godina i u raspadu je pa ga krcaju do 70 posto kapaciteta. To je razlog zbog kojeg ljudi znaju izvisiti”, objasnio je. Nakon blokade mu je Lučka uprava vratila novac za kupljenu kartu i ponudila termin danas u 17 sati, što je Simić prihvatio.