Policajac na Braču upucao agresivnog staforda koji je napao drugog psa i dvije žene: 'Ubili ste moju bebu'

Policija je danas dovršila kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim vlasnikom psa

25.08.2015., Milna, otok Brac - Milna je najvece naselje na zapadnoj obali otoka Braca. Smjestena je u dnu prostrane uvale koja gleda na Splitska vrata, 20km jugozapadno od grada Supetra. "nPhoto: Marko Prpic/PIXSELL
FOTO: Marko Prpic/PIXSELL/Arhivska fotografija

Jučer poslijepodne je na rivi u Milni na Braču pas koji je bio bez nadzora napao i ozlijedio drugog psa, te dvije žene koje su lakše ozlijeđene. Na mjestu događaja zatekao se jedan policajac koji je iz službenog pištolja ustrijelio i usmrtio agresivnog psa.

Ubrzo nakon napada, iz stana iznad ambulante izašao je vlasnik koji je staforda pustio na ulicu bez uzice i bez nadzora te počeo vikati “Ubili ste moju bebu” i vrijeđati policijske službenike. Pokušali su ga umiriti, no bio je izvan sebe, piše 24sata.

Policija je danas dovršila kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim vlasnikom psa.

Prijavljena i 59-godišnjakinja

Naime, 43-godišnjak se sumnjiči da je počinio kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i Prijetnju policijskim službenicima, te je danas uz kaznenu prijavu predan policijskom pritvorskom nadzorniku.

Nadalje, policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje i nad 59-godišnjakinom koja je vrijeđala policijske službenike prilikom postupanje prema 43-godišnjaku, te je uz optužni prijedlog zbog sumnje da je počinila prekršaj iz čl.17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira dovedena na nadležni Općinski prekršajni sud, objavili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Neki svjedoci su rekli kako usmrćeni pas do sada nikad nije bio agresivan, no drugi pak kažu kako je s psom i vlasnikom bilo nekoliko neugodnih situacija. “Ne bih ulazio u detalje, ali neke scene u kojima je bio taj vlasnik i pas, nisu bile baš simpatične. U svakom slučaju, mislim da je policajac postupio ispravno i najbolje što je mogao u tom trenutku. Pas je visio ženi s ruke, što je trebao napraviti. Moglo je sve puno gore završiti”, zaključuje sugovornik 24 sata.