Policija tvrdi: djevojku u Osijeku slučajno ubio njezin dečko policajac

Protiv policajca u dobi od 27 godina je podignuta kaznena prijava

13.04.2023., Osijek - Privodjenje na sud osumnjicenog za palez automobila sutkinje Vlaste Simenic Kovac kojoj je zapaljen na Uskrs. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL

U stanu u Osijeku pronađeno je tijelo 21-godišnje djevojke koja je preminula u srijedu navečer. Tijekom dana je obavljeno kriminalističko istraživanje o njezinoj smrti.

Utvrđeno je da je 27-godišnji policajac zbog neopreznog rukovanja službenim naoružanjem ispalio hitac koji je pogodio 21-godišnjakinju. Od zadobivenih ozljeda, 21-godišnjakinja je preminula. Policajac je njezin dečko, a u trenucima tragedije je praznio pištolj pa ju slučajno upucao.

Udaljen iz službe, ide u pritvor

Policajac je rješenjem načelnika PU osječko-baranjske udaljen iz službe, a protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak. Bit će pritvoren uz kaznenu prijavu.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 27-godišnji policijski službenik Policijske uprave osječko-baranjske počinio kazneno djelo ‘Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti’ iz članka 222. stavka 4. Kaznenog zakona u svezi kaznenog djela ‘Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom’ iz članka 215. stavka 1. i 3. Kaznenog zakona na štetu 21-godišnjakinje”, priopćeno je iz osječke policije.