Policija digla kaznene prijave protiv triju učenica koje su prebile gimnazijalku u Opatiji

Incident se dogodio ispred jednog opatijskog kluba

09.04.2014., Opatija - Policijska vozila marke Skoda parkirana pored opatijskog parka.rPhoto: Goran Kovacic/PIXSELL
FOTO: Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija

Protiv triju srednjoškolki koje su tijekom izlaska u Opatiji napale i ozlijedile učenicu drugog razreda Prve riječke hrvatske gimnazije policija je podnijela kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu za tjelesnu ozljedu i nasilničko ponašanje.

PU primorsko-goranska objavila je priopćenje u kojem navode da su policijsku službenici Policijske postaje Opatija proveli kriminalističko istraživanje nad trima hrvatskim državljankama zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela tjelesna ozljeda. Riječ je o tri starije maloljetnice koje su u noći 10. ožujka na području Opatije fizički napale svoju vršnjakinju te joj zadale nekoliko ozljeda.

Tučnjava ispred kluba

Podsjetimo, učenice riječke Škole za trgovinu i modni dizajn te opatijske Obrtničke škole pretukle su učenicu drugog razreda Prve riječke hrvatske gimnazije. Incident se dogodio ispred jednog opatijskog kluba.

Roditelji napadnute djevojke ispričale su za medije da je navodni inicijator incidenta bila poznanica njihove kćeri iz osnovne škole, dok ostale djevojke koje su je tukle nije poznavala. Između spomenute dvije učenice dogodio se susret, no niti on nije prošao bez uvreda.

Najavili privatne tužbe

Kako je pisao Novi list, majka djevojke koja je inicirala susret tvrdi da su roditelji pretučene gimnazijalke verbalno i fizički napali njezinu kćer te da je to prijavila policiji. No, roditelji napadnute djevojke opovrgavali su te tvrdnje. Kazali su da je djevojka koja je inicirala susret prijetila i kazala majci gimnazijalke da će je lupiti “šakom u glavu”.

Roditelji pretučene djevojke također su kazali kako protiv roditelja djevojaka koje su napale njihovu kćer podnijeti privatne tužbe s ciljem ishodovanja zabrane prilaska njihovoj kćeri.