Policija i HGSS tragaju za vozačem koji je usmrtio pješaka pa pobjegao: 'Sumnjamo o kome se radi, indicije postoje'

Nepoznati vozač pješke se udaljio s mjesta prometne nesreće, a da nije pružio pomoć unesrećenom

FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija

Pedesetpetogodišnji pješak poginuo je u prometnoj nesreći koja se sinoć dogodila na cesti između Gornjeg Kuršanca i Kuršanca, a zasad nepoznati vozač koji je muškarca usmrtio pobjegao je s mjesta nesreće i za njim osim policije tragaju i pripadnici čakovečkog HGSS-a. Međimurska policija izvijestila je da se nesreća dogodila nešto poslije 19 sati na kolniku županijske ceste između Gornjeg Kuršanca i Kuršanca.

Nepoznati je vozač upravljao automobilom čakovečkih registarskih oznaka, kolnikom županijske ceste u smjeru Kuršanca, a brzinu vožnje nije prilagodio gustoći prometa i vidljivosti. Automobilom je udario u 55-godišnjeg pješaka koji se kretao u istom smjeru uz desni rub kolnika te nije bio označen izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom.

Nakon udara, pješak je odbačen izvan kolnika u nisko raslinje, dok se nepoznati vozač pješke udaljio s mjesta prometne nesreće, a da nije pružio pomoć osobi u opasnosti. “Sumnjamo o kome se radi, indicije postoje, ali ne možemo biti sto posto sigurni da je riječ o toj osobi, s obzirom na to da nam osoba nije dostupna i u bijegu je”, rekao je Hini glasnogovornik PU međimurske Radovan Gačal.

Traje intenzivna potraga

Za vozačem se intenzivno traga, a u traganju osim policije sudjeluju i pripadnici HGSS-a. Na mjestu nesreće liječnik tima hitne medicinske pomoći konstatirao je smrt pješaka.

Očevid je u suradnji s policijskim službenicima Postaje prometne policije Čakovec i prometnim vještakom, obavila nadležna državna odvjetnica te je naložila obdukciju nakon čega je tijelo preminulog prevezeno na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec.

Zbog očevida, od 19:27 do 23:30 županijska cesta između Gornjeg Kuršanca i Kuršanca bila je zatvorena, a sav se promet odvijao okolnim prometnicama. Zbog počinjenja kaznenih djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći, protiv zasad nepoznate osobe podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.