Predao se vozač koji je u Međimurju usmrtio pješaka pa pobjegao. Ušetao je u postaju s odvjetnikom, ima 26 godina

Za njim su tragali međimurski policajci i članovi HGSS-a

28.09.2020.., Pula - rPrometna nesreca u kojoj je osobno vozilo marke Hyundai Accent naletilo na pjesakinju koja je na mjestu dogadjaja preminula. Prometna se dogodila na krizanju Stankoviceve ulice i Rimske centurijacije. Poilicija na uvidjaju.rPhoto: Srecko Niketic/PIXSELL
FOTO: Srecko Niketic/PIXSELL/Ilustracija

U petak nešto prije 13 sati u prisustvu odvjetnika u čakovečku prometnu policiju je došao 26-godišnjak za kojega se sumnja da je jučer nešto poslije 19 sati izazvao prometnu nesreću pa pobjegao.

Do nesreće je došlo na županijskoj cesti između Gornjeg Kuršanca i Kuršanca. Vozač je udario 55-godišnjeg pješaka koji je u nesreći poginuo. Policija će mladića uhititi, slijedi kriminalističko istraživanje zbog izazivanja prometne nesreće.

Obavljen očevid

Policija je utvrdila da je vozač automobila vozio prebrzo. Udario je u pješaka koji je hodao u istom smjeru uz desni rub kolnika. Nakon udara pješak je odbačen izvan kolnika u nisko raslinje, a vozač je pobjegao bez pružanja pomoći pješaku.

Liječnik tima hitne medicine konstatirao je smrt pješaka, a njegovo tijelo odvezeno je na obdukciju u Županijsku bolnicu Čakovec. Za vozačem su tijekom noći i prijepodneva tragali međimurski policajci i članovi HGSS-a.