Policija iz kuće Dankina ubojice iznijela nekoliko papirnatih vreća. Kriminalist: 'Sve ovisi o tragovima u prljažniku'

Dankina baka objavila je potresne stihove posvećene djevojčici

Iz kuće Dejana Dragijevića (50), koji je osumnjičen za ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić, policija je danas iznijela nekoliko papirnatih vreća, u kojima su, kako se vjeruje, potencijalni dokazi za slučaj koji je uznemirio cijelu regiju, piše Nova.rs. Policija sada češlja sve kontakte Dragijevića i Srđana Jankovića (50), ne bi li doznali jesu li nekome od njih ispričali što su učinili i gdje je tijelo malene Danke, javlja Blic.

“Ispituje se kretanje i svih kolega osumnjičenih iz Vodovoda. Njihove obitelji, prijatelje. Policija istražuje na više lokacija”, rekao je izvor Blica. Policija je danas razgovarala i s majkom Dejana Dragijevića dok je trajala pretraga njihovog imanja. Odvezena je u policijskom automobilu, no još nije poznato je li i ona među uhićenima.

Dragijević imao pomagače?

Načelnik policije Ninoslav Cmolić rekao je da policija i dalje nastavlja potragu za tijelom te da je osumnjičenicima određen pritvor. Ističe da premda su osumnjičenici do detalja opisali kako su ubili Danku, kada se dođe do dijela kada bi trebali reći gdje je tijelo, prestanu surađivati.

U policiju u Boru dovedeni su brat i otac Dejana Dragijevića, koji su uhićeni nakon što je osumnjičeni priznao pred sudom u Zaječaru da je zadavio djevojčicu. Dragijevićevo saslušanje, doznaje Blic, trajalo je više od dva sata, tijekom kojeg je otkrio da je imao pomagače s kojima je uklonio Dankino tijelo s deponija. “Rekao je da su mu u rješavanju tijela pomogli otac i brat”, rekao je jedan od izvora koji je upoznat sa slučajem. Dok je Dragijević bio pričljiv, Srđan Janković se branio šutnjom.

Ljudi i mehanizacija kojom su pretraživali selo Zlot povučeni su večeras s mjesta potrage. Mediji javljaju kako se u selu više nitko ne nalazi.

Kriminalist: Osumnjičenici se možda ‘slome’

Kriminalist Josip Pavliček rekao je za Dnevnik Nove TV da je “uvijek moguće” da će se osumnjičeni slomiti i priznati gdje je Dankino tijelo. “Dok kriminalisti razgovaraju i primaju obavijesti od osumnjičenika, postoji vjerojatnost da kaže gdje je tijelo. Iz moje kriminalističke prakse, počinitelj je često taj koji je presudan izvor informacija o tome gdje se nalazi mrtvo tijelo. Vidimo da je tako i u ovom slučaju”, rekao je Pavliček.

Činjenica da se ista mjesta pretražuju nekoliko puta prema Pavličekovom mišljenju pokazuje “samo da nemamo točnu lokaciju koju ćemo pretraživati i gdje se vrlo vjerojatno nalazi tijelo”. Kriminalist dodaje kako policija ulaže velike napore da se ukloni mogućnost da se na nekim potencijalnim mjestima nalazi odbačeno ili premješteno tijelo.

“Na mogućnost utvrđivanja smrti utječu i radnje koje je počinitelj poduzimao kako bi prikrio počinjenje kaznenog djela, svoju povezanost s kaznenim djelom. Ukoliko je tijelo uništeno do te mjere i obdukcijom nije moguće utvrditi uzrok smrti, tada ćemo ostati bez te informacije”, rekao je Pavliček, koji kaže da je teoretski moguće i utvrditi je li djevojčica bila živa nakon što su ju udarili automobilom.

Dinamički tragovi

“Teoretski da, no to sve ovisi o tragovima unutar prtljažnika. Recimo, pronalazak nekih dinamičkih tragova krvi koji ukazuju na neke radnje žrtve unutar tog prtljažnika bi se mogli tumačiti u kontekstu da je žrtva bila živa. No, to sve ovisi o činjenicama koje ćemo zateći u tom prtljažniku”, objašnjava Pavliček.

Da se sve moglo dogoditi u samo sedam minuta, Pavliček smatra mogućim, što se kaže i vidi iz vremenske linije događanja. “Kada analiziramo ponašanje počinitelja, možemo reći da oni imaju svoj svijet, svoju stvarnost. To izlazi iz okvira našeg procjenjivanja realnosti i logičnog slijeda događaja. Ponekad se znalo događati da bi i sami počinitelji kada bi analizirali svoje radnje i svoje ponašanje, da bi se pitali je li moguće da sam donosio takve odluke, da sam radio to što sam radio”, kaže Pavliček.

O tome jesu li osumnjičenici mogli biti pijani i je li alkohol utjecao na njihove postupke, Pavliček kaže da je moguće da je alkohol bio jedan od faktora koji je doveo do promjene načina razmišljanja i donošenja odluka u trenutku počinjenja kaznenog djela.

Oglasio se Dankin otac

Miloš Ilić, Dankin otac, za Republiku je kazao kako su on i Dankina majka Ivana u teškom psihičkom stanju. “Jako nam je loše i smeta nam interes medija za nas u trenutku dok čekamo da pronađu tijelo našeg malog anđela kojeg su ubili monstrumi. Kada se pronađe tijelo naše Danke i okonča istraga čiji teret je ogroman, obratit ćemo vam se i reći sve što imamo”, kaže Ilić.

Republika piše da su ogorčeni zbog sumnje pojedinaca da su majka i obitelj krivi za nestanak Danke.

Potresna objava Dankine bake

Tatjana Ilić, Dankina baka, objavila je na Facebooku potresne stihove posvećene djevojčici, uz njezinu crno-bijelu fotografiju.

Posted by Tatjana Ilic on Friday, April 5, 2024

 

Psihijatar Oliver Ojdanić je za Dnevnik Nove TV rekao nešto o psihološkom profilu ubojice iz Srbije. “Jedan nedostatak empatije, suosjećanja, iskrivljenih moralnih vrijednosti, nepoštivanja pravila, zakona, u principu razmišljaš o sebi. Što je zaista karakteristika jednog sociopatskog poremećaja ličnosti”, rekao je.