Policija objavila detalje nesreće u autoservisu. Stradali su radnik i maloljetnik koji je ondje bio na praksi

Otkriveno je kako je došlo do eksplozije u varaždinskoj radionici

06.12.2023., Varazdin - U autoservisu Ivanek u Vidoveckoj ulici doslo je do eksplozije spremnika plina u automobilu te su tri osobe ozlijedjene i prevezene u bolnicu. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
FOTO: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Varaždinska policija oglasila se o eksploziji plinske boce u autoservisu, pri čemu je ozlijeđeno dvoje ljudi, od kojih je jedan 15-godišnji učenik na praksi.

Očevidom je utvrđeno da je na vozilu, koje se nalazilo na dizalici unutar radionice, prilikom skidanja multiventila spremnika LPG plina do propuštanja i istjecanja plina iz spremnika. Stvorila se zapaljiva smjena plina i zraka koja je eksplodirala pored peći na lož ulje.

Učenik i djelatnik dobili opekline

Kod zapaljenja smjese opekline su zadobili 46-godišnji djelatnik i 15-godišnji učenik na praksi koji su se nalazili u radionici. Obojici je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Izgorio je i dio plastike kod stražnjeg lijevog pneumatika vozila, što je 50-godišnji vlasnik servisa sam ugasio vatrogasnim aparatom.

Policija nastavlja rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.