Policija objavila detalje stravične nesreće u kojoj su poginule dvije osobe, priveden vozač koji je skrivio sudar

Putnici iz automobila poginuli su na licu mjesta

07.03.2024. Novska - Teška prometna nesreća dogodila se jutros oko 7.15 sati na autocesti A3 između Novske i Okučana u smjeru Lipovca. Sudarili su se kamion i automobil. Prema neslužbenim informacijama, poginuli su muškarac i žena iz automobila. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL
FOTO: Nikola Cutuk/PIXSELL

Policijska uprava sisačko-moslavačka objavila je nove detalje jučerašnje prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao stariji par. Nesreća se dogodila jučer oko 7.15 na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac nedaleko od Novske.

Do nje je došlo kada je 32-godišnjak kamionom naletio na automobil kojim je upravljao 78-godišnjak. I on i njegova suputnica (79) su smrtno stradali na mjestu događaja.

Njihova tijela prevezena su na obdukciju u Opću bolnicu u Sisku. Vozač kamiona je lakše ozlijeđen.

Vozač kamiona pritvoren

Očevidom je rukovodila županijska državna odvjetnica u Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku.

“Provela sam očevid s policijskim službenicima Novske. Vozač teretnog vozila zagrebačkih registarskih oznaka vozio je po autocesti u smjeru Lipovca i naletio na osobno vozilo njemačkih registarskih oznaka u kojoj su se nalazile dvije osobe, hrvatski državljani, starije životne dobi. Uslijed naleta te dvije osobe su smrtno stradale”, rekla je jučer državna odvjetnica Marijana Matijević Pišonić.

Po dovršetku očevida, vozač kamiona predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke zbog izazivanja prometne nesreće.