Novi detalji strašne nesreće na A3. Vozač kamiona naletio na auto njemačkih registracija, poginuo je stariji par

Tijela preminulih prevezena su na obdukciju

07.03.2024. Novska - Teška prometna nesreća dogodila se jutros oko 7.15 sati na autocesti A3 između Novske i Okučana u smjeru Lipovca. Sudarili su se kamion i automobil. Prema neslužbenim informacijama, poginuli su muškarac i žena iz automobila. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL
FOTO: Nikola Cutuk/PIXSELL

Jutros oko 7.15 sati dogodila se teška prometna nesreća na autocesti A3 između Novske i Okučana u južnoj prometnoj traci. U nesreći je poginuo stariji par.

Kako se neslužbeno doznaje, u stražnji dio njihova auta, njemačkih registarskih oznaka, udario je kamion i odbacio ga na ogradu između dva smjera autoceste.

Županijska državna odvjetnica u Sisku Marijana Matijević Pišonić dala je izjavu za medije nakon nesreće.

Kamion naletio na auto

“Provela sam očevid s policijskim službenicima Novske. Vozač teretnog vozila zagrebačkih registarskih oznaka vozio je po autocesti u smjeru Lipovca i naletio na osobno vozilo njemačkih registarskih oznaka u kojoj su se nalazile dvije osobe, hrvatski državljani, starije životne dobi. Uslijed naleta te dvije osobe su smrtno stradale”, rekla je Matijević Pišonić.

Provest će se kriminalističko istraživanje u kojem će se utvrditi sve okolnosti. U daljnjem istraživanju utvrdit će se i brzina oba vozila koja su sudjelovala u nesreći”, kazala je državna odvjetnica.

Tijela preminulih prevezena su na obdukciju. Iz policije su poručili da je promet uspostavljen, ali je usporen, odvija se pretjecajnom trakom.