Policija otkrila ključan detalj kojeg se prisjetila mama male Danke: 'Vidjela je bijelu Fiat Pandu dok je tražila curicu'

Bojana Otović Pjanović iz MUP-a Srbije kazala je da je istraga išla u više smjerova

Bojana Otović Pjanović iz MUP-a Srbije tijekom sinoćnjeg gostovanja na RTS-u objasnila je zašto je policiji bilo sumnjivo vozilo Fiat Panda kojim su, kako se ispostavilo, 50-godišnjaci S.J. i D.D. naletjeli na dvogodišnju Danku Ilić.

Otović Pjanović kazala je da je istraga išla u više smjerova, dodavši da je policija već drugog dana utvrdila da se bijela Fiat Panda kretala prometnicom blizu mjesta nestanka djevojčice, kao i još 16 vozila.

Istaknula je da su se samo dva vozila vratila istim putem, uključujući spornu Fiat Pandu. “Nakon iscrpnog razgovora s majkom, jer je dijete bilo s njom, ona je zapazila dok je tražila dijete bijelu ‘Pandu’ parkiranu u blizini. Utvrdili smo da se radi o vozilu Vodovoda”, kazala je.

Navodno premještali tijelo

Otović Pjanović kazala je da je vozilo bilo parkirano ispred ulaza u dvorište oko 13.50. “Nakon zaustavljanja kod ulaza, oni sjedaju u vozilo, kreću se 30 do 40 metara niz ulicu, djevojčica je bila s desne strane kolnika, išli su malom brzinom. Udarili su djevojčicu, osumnjičeni suvozač stavio ju je u prtljažnik gdje je alat, odvezli su je do deponija”, opisala je.

Izjavila je kako su te informacije dobivene priznanjem osumnjičenih, ali i da su dodatno potvrđene usporednim metodama istrage koje su rađene, poput provjere GPS-a i njihovih mobitela. Navela je da su osumnjičenici dva dana nakon prometne nesreće premjestili tijelo.