Dankina mama se oglasila prvi put nakon kobnog dana: 'Kažu da sam pretraživala granične prijelaze? Takve spekulacije baš me bole'

Neki su srpski tabloidi objavili danas navodne rezultate vještačenja mobitela Dankine majke

Točno je tjedan dana prošlo otkako je u Banjskom Polju nestala dvogodišnja Danka Ilić. Policija neprestano pretražuje svaki pedalj mjesta na kojem je djevojčica nestala, no potraga još uvijek nije dala rezultat. Jedan pravac istrage vodi i do Beča u kojem je snimljen video djevojčice koja sliči Danki.

Danas se, prvi put nakon tog kobnog dana, oglasila Dankina majka Ivana. “Držimo se koliko možemo, samo da Danku što prije pronađu. Čekamo da sve ovo završi, nadamo se najboljem, a onda ćemo se suprug i ja oglasili javno i odgovoriti na sve uvrede, prozivke, nebuloze. Zato se mi ne oglašavamo. Bole me sve te spekulacije, bacanje krivnje na supruga i mene”, poručila je Ivana u razgovoru za Nova.rs.

Neki su srpski tabloidi objavili danas kako je vještačenjem Ivaninog mobitela otkriveno da je pretraživala granične prijelaze s Rumunjskom, a te je pretrage potom obrisala.

‘Pogledala sam snimku iz Beča’

“Telefon je bio na vještačenju, samo ću to reći. Da je tako, ja ne bih bila majka koja traži svoje dijete, moj status bi bio drugačiji. Samo da se Danka vrati živa i zdrava, a onda ćemo o svemu progovoriti”, poručila je Ivana.

Potvrđuje da je pogledala video snimljen u Beču, ali zbog istrage koja je u tijeku ga nije komentirala javno. “Policiji svaka čast, ljudi ne spavaju, danonoćno traže Danku. Nadam se da ćemo što prije zagrliti naše dijete”, poručuje Ivana.

Načelnica srpske policije Bojana Otović Pjanović je nešto ranije danas izjavila kako ne može govoriti o osumnjičenicima jer “to ne bi bilo profesionalno, niti odgovorno”. “Što se mene tiče, sad su svi osumnjičeni. Uzeli smo snimke sa svih mogućih kamera, ne radi se to samo u Boru, već i na područjima drugih gradova, pa i u Beogradu”, rekla je Otović Pjanović.