Foto. Ovo je mladić osumnjičen da je na A1 kod Gospića ubio dvojicu i pobjegao. Jecao je sve do ulaska u zgradu suda

Usto je utvrđeno i da 22-godišnjak neprijavljeno boravi na adresi i da nema važeću osobnu iskaznicu

Policajci privode mladića
FOTO: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Mladić s područja Otočca (22) kojeg se sumnjiči za izazivanje prometne nesreće na A1 u kojoj su poginule dvije osobe danas je priveden na karlovački sud. Dok su ga dvojica policajaca uvodila u zgradu, on je prikrivao lice.

Prilikom otvaranja vrata marice, vidjevši brojne novinarske ekipe, policajac mu je rekao da stavi kapuljaču. Mladić ga je poslušao, a onda plačući, na trenutke jecajući, izašao iz vozila, javlja Jutarnji.

Policijski službenici iz postaje u Gospiću dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom s područja Otočca. Za njega se sumnja da je jučer izazvao prometnu nesreću u kojoj su poginule dvije osobe. Policija ga, osim za izazivanje prometne nesreće sumnjiči i za nepružanje pomoći.

Privođenje na ispitivanje Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Mladić prikriva lice Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Neprilagođena brzina krivac

Prema priopćenju policije, 22-godišnjaka se sumnjiči da je jučer, 26. listopada oko 04:25 sati upravljao teretnim vozilom ogulinskih registracijskih oznaka autocestom A1. Pritom je, vozeći se desnim trakom iz smjera Perušića u smjeru Gornje Ploče, nedaleko od čvora Gospić udario u stražnji dio motocikla.

Do toga je, javlja policija, došlo zbog neprilagođene brzine. Na motociklu, zadarskih registracija, su u vrijeme nesreće bila dva putnika, državljani Nepala. Vozač, (26) koji je njime upravljao, te putnik (24).

Vozio neprijavljena drva

Nakon udara su i vozač i putnik pali s motocikla te su obojica na mjestu događaja smrtno stradali. Vozač teretnog vozila koji se sumnjiči da je prouzročio prometnu nesreću napustio je mjesto događaja, a da im nije pružio pomoć.

“Tijekom kriminalističkog istraživanja također je utvrđeno da je 22-godišnjak u teretnom vozilu prevozio četiri prostorna metra ogrjevnog drveta za koja nije posjedovao dokumentaciju. Drva su oduzeta, a njemu će zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o šumama biti dostavljena obavijest o počinjenom prekršaju“, javlja policija.

Usto je utvrđeno i da 22-godišnjak neprijavljeno boravi na adresi i da nema važeću osobnu iskaznicu, te mu je zbog počinjenih prekršaja uručen obavezni prekršajni nalog.

Privođenje na ispitivanje mladića koji se sumnjiči na nesreću Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Policajci privode mladića Kristina Stedul Fabac/PIXSELL