Policija tvrdi da je ona priča o migrantima koji su pokušali oteti dijete kod Rijeke potpuno lažna. Mole građane da ne šire paniku

Demantiraju i građansko uhićenje počinitelja

18.03.2023., Rijeka - Od 22h sve pristupne ceste u uzi centar Rijeke koje su u crvenoj zoni zbog uklanjanja zaostale protubrodske mine iz Drugog svjetskog rata pronadjene u Luci Rijeka, zatvorene su za sav promet. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
FOTO: Nel Pavletic/PIXSELL

U petak se društvenim mrežama proširila objava da su dvojica ilegalnih migranata napali 15-godišnjeg dječaka na Grobniku koji se vraćao s treninga NK Grobničan.

“Htjeli su ga strpati u kombi ili opljačkati, maltretirali su ga dok im nije pobjegao kroz šumu prema kući”, navodi se u objavi na platformi X u kojoj se dodaje da su Grobničani, zajedno s navijačkom skupinom Armada Grobnik pronašli migrante i priveli ih u policiju.

Riječka policija danas je priopćila da su dojavu o ovom događaju dobili 21. prosinca oko 21:30. Obavljeni su razgovori s više osoba, no dosad nije utvrđeno da se radilo o pokušaju otmice djeteta niti da postoje obilježja kaznenog ili prekršajnog djela.

Istraga i dalje traje

Demantiraju i građansko uhićenje počinitelja jer, kako navode u policiji, spomenute osobe ne dovode u vezu s počinjenjem bilo kakve kažnjive radnje.

“Isto tako, obavještavamo da temeljem svih dosad prikupljenih saznanja policija ne dovodi ilegalne migrante u vezu s navedenim. Policija i dalje nastavlja s utvrđivanjem svih relevantnih činjenica kako bi se u potpunosti rasvijetlile sve okolnosti ovog događaja”, ističu.

Iz policije apeliraju na građane, ali i na javne osobe od kojih su se neke uključile u ovaj slučaj objavama na društvenim mrežama, da ne objavljuju i ne šire neprovjerene informacije kojima uznemiruju građane i potiču na netrpeljivost prema pojedinim osobama.