Poznati francuski glumac imao nesreću na motoru dok se pripremao za novu ulogu. Policija: 'Stanje mu je zabrinjavajuće'

Nesreća se dogodila u okolici Pariza

(FILES) French actor Mathieu Kassovitz poses during a photocall for the film Visions during the 16th Francophone Angouleme film festival in Angouleme, western France, on August 24, 2023. French filmmaker and actor Mathieu Kassovitz, 56 years old, is in a "preoccupying" condition after suffering a motorcycle crash on the Linas-Monthlery circuit on September 3, 2023, as reported by the Essonne prefectuer. (Photo by YOHAN BONNET / AFP)
FOTO: AFP

Francuski glumac i redatelj Mathieu Kassovitz u “zabrinjavajućem” je stanju nakon prometne nesreće na motoru, objavila je policija. Kassovitz, najpoznatiji po svom filmu La Haine iz 1995. i ulozi u filmu Amélie iz 2001., bio je na tečaju za upravljanje motociklom u okolici Pariza, kada se dogodila nesreća.

Francuski mediji pišu da se 56-godišnji glumac pripremao za ulogu u nadolazećem filmu te da je u nesreći “ozbiljno ozlijeđen”. Prema prvim informacijama, ima traumu glave i prijelom zdjelice. Jedna od njegovih kćeri također je bila na motociklu s instruktorom i svjedočila je nesreći, izvijestio je Le Parisien.

Nino iz Amélie

Kassovitz je režirao i glumio u La Haine (Mržnja) u dobi od 27 godina, a za njega je na filmskom festivalu u Cannesu nagrađen za najbolju režiju. U Amélie je glumio Nina Quincampoixa, u Spielbergovom Münchenu utjelovio je stručnjak za eksplozive, a od 2015. u francuskoj seriji Bureu igra glavnu ulogu.