Pred nama je prvi vikend u 2024. u kojemu pada i blagdan. Evo kako (ne)će raditi šoping centri i trgovine

Budući da mogu biti otvoreni samo 16 nedjelja u godini, većina trgovaca je za siječanj odlučila raditi samo jednu nedjelju

FOTO: Goran Kovacic/PIXSELL

Pred nama je prvi vikend u 2024. u kojemu najveći dio trgovina i šoping centara neće raditi. Naime, u subotu je blagdan Sveta tri kralja, a potom i nedjelja koja je također neradna. Budući da mogu biti otvoreni samo 16 nedjelja u godini, većina trgovaca je za siječanj odlučila raditi samo jednu nedjelju, i to ne ovu pred nama.

Ovakvu situaciju smo imali i jednom prošle godine u kolovozu, kada je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti bio u subotu, a nedjelja je bila neradna. Tada je ipak, barem zbog sezone, dio trgovina i šoping centara na obali radio.

Kaufland ne radi 6. i 7. siječnja, isto kao i Lidl. Plodine ne rade 6. siječnja, dok dio njihovih trgovina u nedjelju radi, a dio ne, što se detaljno može provjeriti na njihovim stranicama. Interspar u subotu ne radi, dok će u nedjelju biti otvorene samo 42 poslovnice diljem zemlje.

Ima i nekih iznimaka

Kad se radi o Konzumu, skoro sve njihove trgovine će biti zatvorene ove subote. No, Konzum ima poslovnicu na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu, a trgovine koje su na lokacijama poput kolodvora smiju raditi nedjelje i blagdane. Njihova poslovnica u Zagrebu bit će otvorena u subotu od 8 do 15 sati. U nedjelju će raditi 174 njihove poslovnice diljem zemlje.

Od šoping centara u Zagrebu ovog vikenda neće raditi City Center One West i East, Arena Centar, King Cross, Point, Z Centar i West Gate. Avenue Mall i svi Supernova centri u Zagrebu su otvoreni ove nedjelje. Od ostalih šoping centara u zemlji radit će Supernova u Koprivnici i Varaždinu te Portanova u Osijeku.