Pred nama su dva vala obilne kiše. U četiri hrvatske regije će vrijeme biti opasno, DHMZ upalio meteoalarm

Oborina će biti obilnija u gorskoj Hrvatskoj i duž Jadrana, dok su lokalno na moru moguće nevere

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL; DHMZ

Djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom mjestimice s kišom, uglavnom na Jadranu i uz njega, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za četvrtak.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, kolnici su mokri ili vlažni i skliski, izvijestio je Hrvatski auto klub (HAK). Mogući su odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali (DC8).

Prema kraju dana i u noći na petak sa zapada stiže postupno jače naoblačenje, s kišom i pljuskovima s grmljavinom koji mjestimice mogu biti jače izraženi, praćeni obilnom oborinom. Na kopnu će zapuhati umjeren i jak južni i jugozapadni vjetar. Na Jadranu južni vjetar i jugo u jačanju na umjereno i jako, prema večeri mjestimice i olujno.

Stižu dva vala obilne kiše

Zbog jakih, mjestimice i olujnih udara juga, za riječko, gospićko, kninsko i splitsko područje za sutra je na snazi narančasti meteoalarm DHMZ-a.

Meteorologinja N1 televizije Tea Blažević kaže da će prema večeri na petak vjetar jačati te da su izgledni i poremećaji u prometu.

Ističe da su pred nama dva vala obilne kiše. U noći na petak oborina će biti obilnija u gorskoj Hrvatskoj i duž Jadrana, dok su lokalno na moru moguće nevere. Drugi val obilne kiše stiže tijekom nedjelje.

DHMZ