Prevarant godinama muljao Zadranina. Obećao da će mu izgraditi kuću i olakšao ga za 100 tisuća eura

Prevarant je tijekom više godina lagao oštećenog 63-godišnjaka i od njega u nekoliko navrata uzimao novac

11.02.2020., Rijeka - Gradjevinski radnici na gradilistu bivse tvornice Rio u Izvidackoj ulici na Kantridi u Rijeci u ponedjeljak su uocili eksplozivnu napravu, avionsku bombu iz Drugog svijetskog rata. Policija osigurava mjesto pronalaska. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
FOTO: Nel Pavletic/PIXSELL

Muškarac s područja Zadra prevaren je za iznos veći od 100.000 eura. S njim je 57-godišnji hrvatski državljanin dogovorio izgradnju, a potom i kupnju kuće na zadarskom području.

Prevarant je tijekom više godina lagao oštećenog 63-godišnjaka. Naime, iako je s njim sklopio ugovor o gradnji kuće i uzeo mu predujam od 55.000 eura, nije ispoštivao rokove niti je 63-godišnjaku vratio novac.

Ugovor sklopljen u lipnju 2016. godine

Na ime navodne kompenzacije duga, u lipnju 2016. godine 57-godišnjak je sa 63-godišnjakom sklopio novi ugovor o kupoprodaji stana. Temeljem tog ugovora, od 63-godišnjaka je primio dodatne novce. Prevareni muškarac na kraju je ostao bez kuće, stana i novca.

Policija je provela kriminalističko istraživanje. Prevarant je završio u pritvoru, a protiv njega je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.