Pripadnici elitne američke postrojbe proglašeni mrtvima. Nestali su nakon što su se ukrcali na iranski brod

Prijavljeni kao nestali nakon što su se ukrcali na iransko plovilo početkom siječnja

A 20 mms machine-gun from the military French frigate "le Floreal" is pointed on a Yemenite fishermen's boat on January 13, 2009, sailing in the Gulf of Aden during a patrol mission. The EU mission Atalante, a coalition that groups eight EU countries, began operations off the coast of Somalia on December 8 to try to stem the growing piracy in what is the first naval mission in the history of the bloc. AFP PHOTO/STEPHANE DE SAKUTIN (Photo by STEPHANE DE SAKUTIN / AFP)
FOTO: AFP

Dvojica pripadnika specijalnih postrojbi mornarice SAD-a (SEAL) koji su nestali u Adenskom zaljevu ranije ovog mjeseca nisu locirani i njihov status promijenjen je u “mrtvi”, rekli su američki vojni dužnosnici u nedjelju.

Oni su prijavljeni kao nestali nakon što su se ukrcali na iransko plovilo, priopćilo je središnje zapovjedništvo SAD-a na platformi X.

Nestali kod Somalije

Dvojica američkih specijalca nestala su na moru dok su izvodili operacije u blizini obale Somalije, priopćila je američka vojska 12. siječnja dodajući da su u tijeku operacije potrage i spašavanja kako bi se oni locirali .

“Mornari su bili raspoređeni u područje operacija 5. flote SAD-a (C5F) podržavajući niz različitih misija”, priopćilo je Središnje zapovjedništvo SAD-a.