Priveden monstrum iz Bjelovara koji je motikom susjedu pred očima ubio mezimca Tika pa mu dobacio: 'Eto ti sada tvog psa'

Nasilnik je ispitan je u policiji i protiv njega je podnesena kaznena prijava

FOTO: Klikni.hr

Stjepanu Godiniću susjed je hladnokrvno i bez ikakvog opravdanja ispred kuće motikom ubio malenog mješanca po imenu Tiko. Incident se dogodio prošli tjedan u Ulici Đure Sudete u Bjelovaru. Nasilnik je ispitan je u policiji i protiv njega je podnesena kaznena prijava, doznaje N1.

Policijski službenici Policijske postaje Bjelovar proveli su i dovršili kriminalističko istraživanje nad muškarcem i podnijeli su kaznenu prijavu za kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja, javlja N1.

‘Šokiran sam, uznemiren i tužan’

Podsjećamo, nakon nasilnog incidenta Stjepan je nazvao policiju i veterinarsku službu, koja je ustanovila da je pas preminuo od udaraca u glavu. “Strašno nešto, nemam riječi i potpuno sam u šoku da mi se tako nešto može dogoditi ispred kuće”, rekao je za lokalni portal vlasnik psa, koji za svojega susjeda kaže da je “monstrum”.

“Šokiran sam, uznemiren i tužan. Ne mogu oka sklopiti zbog ovoga što sam doživio. Susjed koji živi kraj mene i kojeg poznajem 40-ak godina mi je ispred kuće mučki motikom ubio psa, moga Tika. Kakav monstrum moraš biti za tako nešto”, ispričao je Stjepan.

“Taj susjed, inače stariji čovjek, često sa svojim psom šeće po naselju, ali šeće s naoštrenom motikom u ruci. Tiko je izašao iz dvorišta, došao do njega, da bi ga ovaj udario motikom u glavu. Pas je odmah pao u nesvijest, ali ga je ovaj još išao dokrajčiti s nekoliko udaraca u glavu, nakon čega mi je doviknuo: ‘Evo ti sada tvoga psa'”, dodao je Bjelovarčanin.

Novi Kazneni zakon

Trenutno je propisano, prema Kaznenom zakon, da tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

Prema najavama u Kazneni zakon će se uvesti novo kazneno djelo napuštanja životinja s propisanom kaznom od godine dana, a ako je uslijed napuštanja životinja uginula, propisuje se kazna zatvora od dvije godine. Povećat će se i kazna zatvora za ubijanje ili mučenje životnija s dvije na tri godine.

Prošle godine postrožene su i kazne protiv javnog reda i mira pa se zlostavljanje životinja kažnjava novčanom kaznom od 200 do 1000 eura umjesto dosadašnjih 20 do 100 eura. Radi se o slučajevima kad osoba koja “bez nadzora i neoprezno drži životinje koje mogu povrijediti ili ugroziti građane ili tko na javnom mjestu zlostavlja životinje ili na drugi način loše s njima postupa”.