Privedeni su zaštitari koji su ispred zagrebačkog kluba prebili mladiće. Tereti ih se za 'nasilničko ponašanje'

Radi se o 41-godišnjaku i 45-godišnjaku, dok je treći počinitelj još uvijek nepoznat

12.10.2011., Zagreb - Klub H2O u Runjaninovoj 3 .r .  Photo: Zarko Basic/PIXSELL
FOTO: Zarko Basic/PIXSELL

Prije nekoliko dana u medijima je istupila majka mladića koje su ispred zagrebačkog kluba H20 prebili zaštitari. Redakciji portala Index je poslala i video na kojem se jasno vidi kako redari mlate dečke ispred ulaza u klub.

Zagrebačka policija sad je objavila da je završila kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom i 45-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nasilničko ponašanje“.

“Sumnja se da su osumnjičeni u subotu, 24. rujna 2023. godine oko 3 sata u Centru u Runjaninovoj ulici, ispred noćnog kluba, zajedno s trećim za sada nepoznatim počiniteljem, obavljajući zaštitarsku djelatnost, počinili kazneno djelo ‘Nasilničko ponašanje’ opisano u članku 323A Kaznenog zakona na štetu četvorice gostiju noćnog kluba na način da su ih fizički napali i pri tome lakše ozlijedili”, priopćili su iz PU zagrebačke.

Osumnjičeni su privedeni

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, dodali su iz policije.

Majka napadnutih mladića rekla je da su jednom od njih u bolnici šivali glavu te da mora nositi Schanzov ovratnik. Osim njezine trojice sinova, redari su pretukli i dvojicu njihovih prijatelja, ispričala je.