Zaštitari brutalno pretukli društvo ispred poznatog zagrebačkog kluba: 'Ležao je u lokvi krvi, onda su počeli mlatiti i brata'

Majka napadnutih mladića ima snimku događaja

12.10.2011., Zagreb - Klub H2O u Runjaninovoj 3 .r .  Photo: Zarko Basic/PIXSELL
FOTO: Zarko Basic/PIXSELL

Ispred zagrebačkog noćnog kluba H2O u noći sa subote na nedjelju brutalno je premlaćena grupa mladića, javila je majka trojice od petoro ozlijeđenih Indexu. Redakciji je poslala i video na kojem se jasno vidi kako redari mlate dečke ispred ulaza u klub. Za Index je ispričala kako su danas otišli na policiju i kako imaju samo njihovu snimku.

“Starijem sinu je bio 29. rođendan, s njim su bila dva sina blizanca od 18 godina i još dva prijatelja. Bili su u tom klubu H20, iskreno, ne znam što su uopće tamo radili, ali izašli su van za rođendan i završili tamo. Problem je nastao kada su krenuli prema izlazu. Moj stariji sin Tin je očito popio malo više i ljuljao se, redari su ga odgurnuli, na što je bilo nekakvog verbalnog čašćenja.

Tin im je nešto opsovao i rekao da ih puste da izađu i tu su počeli prvi udarci. Kad je uspio doći do izlaza, vidio je mladog brata Vida kako u krvi leži ispred kluba. Rekao je da je bio u šoku od tog prizora, da mu se zamračilo, da nije znao je li mu brat živ ili mrtav”, ispričala je majka Vesna Brajčić.

Što pokazuje snimka?

Redari su umjesto da deeskaliraju situaciju i pomognu 18-godišnjaku, počeli ispred kluba mlatiti i starijeg sina, te Vidovog brata blizanca Arijana, kao i njihovu dvojicu prijatelja. Taj dio incidenta je snimljen i dostavljen policiji i Indexu. Majka dalje priča da je Tin krenuo prema Vidu kako bi ga dignuo s tla, jer je Vid ležao nepomičan u lokvi krvi. Redar nije dao Tinu da dođe do Vida, već ga je, priča majka, udario. Upomoć je pokušao uskočiti i prijatelj, no zaštitari su i to spriječili.

Snimka prikazuje kako redar nasilno odguruje prijatelja, a majka priča kako se na snimci ne vidi da su redari mlatili i iza automobila. Stariji sin je dobio i suzavcem, a redar mu potom prilazi i udara ga s leđa. “Tin još diže ruke i govori im da samo želi pomoći bratu. Iza auta su ih trojica zaštitara cipelarila. Na kraju je došla policija i prekinula premlaćivanje”, priča majka, koja kaže da je osamnaestogodišnjem Vidu pukla glava.

“U bolnici su mu šivali glavu, ima šav od pet centimetra. Strašnu glavobolju ima. Mora nositi Schanzov ovratnik tjedan dana i biti u zamračenom. Brat blizanac je isto dobio udarce, po glavi ima krvave podljeve”, tvrdi majka, koja je medicinski nalaz dala na uvid i portalu.

Prijatelj koji je pokušao pomoći ima ruku u longeti, a stariji sin je dobio udarce i modrice. “Meni je najstrašnije u cijeloj priči to što nisu dali prići Vidu koji je ležao na cesti u krvi, premlaćen. Ti redari imaju ovlast da izbace nekoga iz kluba, ali koja je to ovlast da tučeš nasred ulice nekoga, ne daš prići nepomičnom djetetu?”, priča Vesna Brajčić, koja dodaje da je morala izaći u javnost kako bi upozorila javnost i roditelje.

Zaštitarska tvrtka i noćni klub za sada nemaju komentara

Na pitanje zna li kako je došlo do premlaćivanja mlađeg sina, koji je prema priči dobio batine prije nego je stariji uspio izaći iz kluba, majka kaže da je to misterij. “Nitko ne zna što se Vidu dogodilo. Ono što znamo je da ga je netko nokautirao od naprijed. Stradalo mu je i koljeno, jedva hoda. Pao je na leđa, direktno glavom na beton, stradala mu je glava. To je opasan pad, mogao je umrijeti na licu mjesta da je jače udario glavom. On se ničega ne sjeća, izgubio je pamćenje. Sjeća se samo hitne”, kaže Brajčić.

Iz policije su bili vrlo susretljivi, a u slučaj će se uključiti i Državno odvjetništvo. Redari su iz tvrtke Bilić-Erić, a policija kaže da im iz kluba H2O ne žele ustupiti snimke s nadzornih kamera. Snimku koju je poslala Indexu je dobila slučajno, od ljudi koji su se našli ispred kluba i sve snimili. Brajčić potom priča kako je kriminalistička policija na razgovor zvala njene sinove i njihove prijatelje, a kaže i kako misli da su redari u međuvremenu uhićeni. No, u to nije sasvim sigurna.