Pročelnik za kulturu javno priznao da ne zna raditi svoj posao pa podnio ostavku: 'Ljudi, ja vam uopće ne znam što je knjižnica'

Bizarna vijest iz kolumbijskog grada Medellina zabavlja svijet

Kolumbijski političar koji je priznao da “nema pojma” raditi svoj posao i da ga je dobio unatoč tomu što nije imao relevantne kvalifikacije, morao je podnijeti ostavku.

“Ne znam što je registar ili knjižnica, i nije me sram to reći”, rekao je sada bivši pročelnik za kulturu grada Medellina Manuel Córdoba pred publikom.

Gradonačelnik Federico ‘Fico’ Gutiérrez odabrao ga je za tu ulogu iako je znao da nije stručnjak na području kulture, rekao je Córdoba u videu. “Fico mi je rekao da imam mandat, 700 tisuća glasova građana Medellina, i da sredim stanje s kulturom iako zna da nemam pojma o kulturi”, rekao je Córdoba.

‘Mogu reći što god želim’

Bivši pročelnik je rekao da je prihvatio ponudu jer ga fascinira ideja “nepoznatog teritorija”. “Neće me srušiti, mogu reći što god želim”, rekao je. Međutim, njegove riječi se nisu obistinile.

Gradonačelniku se njegova izjava nije nimalo svidjela i prisilio je Córdobu da podnese ostavku. Córdoba je na društvenim mrežama objavio ispriku zbog svoje izjave.

Objavio je ispriku građanima

“Duboko žalim što moje riječi nisu opravdale ogromnu odgovornost i povjerenje koje mi je ukazao gradonačelnik postavivši me na čelo Ureda”, objavio je Córdoba.

Medellin, drugi najveći kolumbijski grad, pokušava obnoviti svoju reputaciju. Nakon vladavine kartela u osamdesetima i devedesetima, u fokus žele staviti mir i kulturu. Primjer toga je i gradska mreža 36 knjižnica koja je osvojila više nagrada te je svojim aktivnostima integrirala marginalizirane četvrti.