Pojavio se navodni nalaz obdukcije ubijenog navijača AEK-a. Sve je izvjesnije da ga je ubio grčki huligan

Radi se o muškarcu koji je grčkoj policiji od prije poznat zbog navijačkih nereda

FOTO: SCREENSHOT TWITTER / HOOLIGANS.CZ

Nakon što su grčki mediji u četvrtak navečer objavili da je policija uhitila jednog navijača AEK-a za kojeg sumnja da je umješan u ubojstvo Michalisa Katsourisa (29), redakcija 24sata dobila je laboratorijsko vještačenje smrti.

U izvješću se navodi da je Katsouris, ubijen u navijačkim neredima do kojih je došlo u kolovozu, umro od krvarenja uslijed puknuća krvnih žila. Dva patologa, koja su izradila izvješće, navode da “obilježja rane ukazuju na korištenje reznog instrumenta”.

Napadač od prije poznat policiji

Navijač je uboden, odozgo i unutar ruke prema dolje i prema van, stoji u patološkom izvješću. Rana je bila duboka od šest do sedam centimetara pa se zaključuje da je duljina predmeta slična. “Dubina rane (6-7 cm) u kombinaciji s tijekom traumatskog kanala unutar mišićne mase, snažno pokazuju ozbiljnost traume tupim predmetom”, piše u izvješću.

Lokalni mediji pišu, citirajući ministarstvo, da je identificirana osoba čiji je DNK pronađen na mjestu ubojstva. Navodno se uhićeni muškarac vidio na snimkama u noći kada je ubijen Katsouris. Bio je navodno i naoružan nožem, a na njemu su tragovi krvi koji navodno pripadaju ubijenom navijaču.

Radi se o DNK osobe koja je policiji poznata i iz ranijih slučajeva, a imaju i dovoljno dokaza da mu odrede istražni zatvor. Navodno je riječ o muškarcu optužen za prijašnje navijačke incidente u gradu Volosu.

Dio Boysa moga bi biti uskoro pušten

Kako doznaje 24sata grčka policija se posebno fokusira na trojicu Bad Blue Boysa jer su bili blizu ubijenog navijača iako je DNK analiza pokazala da nema njihovih tragova na oružju.

Prema pisanju grčkih medija od 102 uhićena hrvatska navijača, spekulira se da bi uskoro njih 62 moglo biti pušteno da se brane sa slobode, a 40 zadržano u istražnom zatvoru čak i do jedne i pol godine.