Proljetni uvjeti u veljači. Temperature se danas penju i do 19°C, iznadprosječno toplo će biti i idućih dana

U većini krajeva bit će sunčano i razmjerno toplo

14.01.2024., Jarun, Zagreb - Hladan zimski dan na Jarunu. Photo: Josip Mikacic/PIXSELL
FOTO: Josip Mikacic/PIXSELL

Hrvatsku u ponedjeljak očekuje u većini krajeva bar djelomice sunčano te razmjerno toplo vrijeme s najvišim dnevnim temperaturama zraka između 14 i 19 Celzijevih stupnjeva, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Ujutro mjestimice ima magle. Prijepodne će se prolazno naoblačiti, a na sjevernom Jadranu niska naoblaka mogla bi se zadržavati veći dio dana.

Vjetar će biti slab i umjeren jugozapadni i zapadni, na istoku zemlje i sjeverozapadni, a duž obale ponegdje jugoistočni.

Iznadprosječno toplo

U utorak će na Jadranu i područjima uz njega biti umjereno do pretežno oblačno, a mjestimice i vrlo malo kiše. U središnjim i istočnim područjima bit će većinom sunčano i suho. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar s jakim, u gorju i olujnim udarima, a na Jadranu slabo do umjereno jugo i južni vjetar.

Najniža jutarnja temperatura kretat će se od jedan do šest, a na Jadranu od šest do 11 stupnjeva Celzijevih. Najviša dnevna temperatura uglavnom će biti između 11 i 16, u središnjim i istočnim predjelima od 15 do 18 stupnjeva.

DHMZ

U narednim će danima na Jadranu i okolici biti promjenljivo oblačno, lokalno je moguće i malo kiše. U sjevernijim predjelima unutrašnjosti bit će sunčanije i suho, a na kopnu će puhati slab do umjeren jugozapadni i zapadni, u gorskim područjima s jakim udarima. Na Jadranu slabo do umjereno jugo i južni vjetar. Temperatura zraka bit će iznad prosjeka.