Prvi valovi nakon potresa počeli nadirati na japansku obalu. Stručnjaci upozoravaju: 'Oni ne moraju biti najviši'

Snimke sa zapadne obale Japana šire se društvenim mrežama. Srušeni su krovovi, popucale ceste, a valovi prijete

Zapadnu obalu Japana pogodila je serija snažnih potresa, od kojih je najjači imao magnitudu 7,6 po Richteru. Izvori navode različite magnitude, a variraju od 7,4 do 7,6.

Do obale su stigli i prvi tsunamiji, a stručnjaci su za japansku televiziju NHK rekli kako oni potencijalno neće biti najjači. Zasad nema konkretnih informacija o žrtvama, ali šteta je očita na snimkama objavljenima na društvenim mrežama.

Procjenjuje se da bi tsunami mogao dosegnuti visinu do 5 metara.

Došlo je i do požara

Snimke sa zapadne obale Japana šire se društvenim mrežama. Srušeni su krovovi, popucale ceste, a valovi prijete stanovnicima.

Na NHK je objavljeno da je zabilježeno i nekoliko požara, a snimka jednog od njih objavljena je i na X-u (bivšem Twitteru).

Potres na dubini od 13 km

Kako je naveo Europsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC), potres je bio na dubini od 13 kilometara, a epicentar je bio 90 kilometara sjeverno od Takaoke i 47 kilometara sjeveroistočno od Anamicua.

Nema problema s nuklearkama

Kompanija Hokuriku Electric Power je priopćila da provjerava stanje u svojim nuklearnim elektranama. Međutim, glasnogovornik druge energetske kompanije, Kansai Electric Power, je rekao da za sada nema nikakvih odstupanja od normale u njihovim nuklearkama, ali da se situacija pomno prati.