Puljkova gradska vijećnica podnijela ostavku i napustila stranku, razišli su se zbog sudbine Maje Đerek

Nije se pojavila na glasanju oko nove odluke o ustrojstvu koju je donio gradonačelnik

FOTO: Pixsell

Splitska vijećnica Centra Ana Dorotić Čaljkušić podnijela je ostavku u Gradskom vijeću i istupila iz stranke Centar, piše Dalmatinski portal. Glasine o njezinom odlasku počele su kada se nije pojavila na glasanju oko nove odluke o ustrojstvu koju je donio gradonačelnik Ivica Puljak.

Prema toj odluci, za suspendiranu pročelnicu Upravnog odjela za gradsku imovinu Maju Đerek, čak i ako je Službenički sud vrati na posao, nema radnog mjesta na koje se može vratiti, već će joj pročelnik naći neko drugo mjesto. Puljak je rekao da je razlog za uvođenje novog ustroja povećanje učinkovitosti, negirajući da ga mijenja zbog Đerek.

‘Razilaženje u mišljenjima’

“Na 27. sjednici Gradskog vijeća došlo je do razilaženja u mišljenjima vezano za jednu točku dnevnog reda. Naime, nisam se složila s Odlukom o ustrojstvu gradske uprave Splita, svojevoljno sam napustila vijećnicu u trenutku glasovanja i nakon razgovora i dogovora s gradonačelnikom, odlučila sam dati ostavku”, priopćila je Dorotić Čaljkušić.

“Obavljala sam funkciju gradske vijećnice časno i odgovorno i uvijek u javnom interesu. Svojim kolegama i kolegicama želim puno sreće, hrabrosti i uspjeha u daljnjem radu i borbi za dobrobit Splita i svih građanki i građana”, dodala je.

Dalmatinski portal navidu da je bio planiran mirni prijelaz tako što bi Natalia Tafra Bazina, kojoj je Dorotić Čaljkušić bila zamjena, aktivirala mandat. Međutim, Tafra Bazina je poručila da se neće vraćati u Vijeće.