Radnica u Podravci dobila otkaz zbog krađe 12 vrećica Vegete. Sindikalisti: 'Pa žena je desetljećima radila za minimalac'

U pitanju su vrećice od 500 grama Vegete, a radnicu je otkrio zaštitar

FOTO: Damir Spehar/PIXSELL

Dugogodišnja zaposlenica Podravke dobila je otkaz nakon što je uhvaćena u krađi 12 većica Vegete, piše Danica.hr. Vrećice od 500 grama Vegete pokušala je iznijeti u torbi, kada su je otkrili zaštitari na porti. Dio sindikalista stao je u branu otpuštene radnice.

“Krađa je krađa, tu nema dileme i nema opravdanja. Ali, ovdje treba spomenuti par stvar. Prvo, riječ je o vrijednoj radnici koja desetljećima radi u tvornici, a plaća joj je tek lani povećana na oko 5000 kuna. Suprug je umirovljenik, nisu u bajnoj materijalnoj situaciji.

Osim toga, to je prvi put da je tako nešto učinila. Sankcije moraju postojati, jasno, ali zar joj je trebalo odmah dati otkaz i pretvoriti obitelj u socijalni slučaj? Pa, ta žena radila je desetljećima u pogonu za minimalac! I odmah otkaz”, rekao je jedan sindikalac.

‘Sirotinji odmah otkaz’

Drugi, pak, kaže da menadžeri godinama “legalno pljačkaju” firmu. “Njima je sve dopušteno: i bonusi, i dionice, i velike plaće, i putni troškovi, i službeni auti, i večerice na službenu karticu… Molim vas, čime su ti ljudi, većina njih, toliko zadužili firmu? A radniku, sirotinji, odmah otkaz”, kazao je drugi sugovornik sindikalist za Danicu.

Portal od Podravke neslužbeno doznaje da je postupanje u ovakvim slučajevima uobičajeno te da nema oprosta za krađu. To, kažu, znaju svi radnici i nije prvi put da se to dogodilo. Žao im je radnice, ali bila je svjesna svih posljedica svojeg nepromišljenog čina, prenosi lokalni portal.

Inače, cijena jedne vrećice Vegete od 500 grama u dućanima se kreće oko 4 eura.