Razbijen lanac prostitucije u Rijeci. Organizirale su ga četiri svodnice, imale su i robinju

Seksualne usluge organizirale su u stanovima dvojice muškaraca

09.04.2014., Opatija - Policijska vozila marke Skoda Octavia parkirana pored opatijskog parka.rPhoto: Goran Kovacic/PIXSELL
FOTO: Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija

Riječka policija pohvalila se otkrićem prostitucijskog lanca u kojem su svodnice bile četiri žene, dok su im dvojica muškaraca nalazili stanove u kojima se pružanje seksualnih usluga odvijalo. Dvije od četiriju svodnica osumnjičene su i za trgovinu ljudima budući da su jednu žensku osobu, državljanku RH, u zamjenu za smještaj i hranu silile da radi bez novčane naknade, da se prostituira i krade po dućanima.

Prema policijskom priopćenju, osumnjičene su žene u dobi od 30, 41, 43 i 44 godine te muškarci stari 25 i 63 godine, a njihov je lanac funkcionirao od sredine svibnja do početka listopada na području Rijeke.

Zaradili najmanje 10.000 eura

Žene su, prema policiji, svoje usluge nudile u jednom od oglasnika, a zatim bi telefonom dogovarale cijenu i detalje s korisnicima. Za prostituciju su angažirale druge osobe, a sve se događalo u stanovima privedene dvojice muškaraca. Na svemu je osumnjičena šestorka tijekom gotovo pola godine zaradila najmanje 10.000 eura.

Pretragom njihovih domova i drugih prostorija na području Rijeke policija je pronašla novac i druge predmete koje povezuju s tim kaznenim djelima. Svih šestero je uz kaznenu prijavu predano pritvorskom nadzorniku.