Riječanka nakon večernjeg izlaska pijana krenula kući romobilom, u centru grada pala i teško nastradala

Zabila se u ivičnjak

FOTO: Pixsell / Ilustracija

Noćas iza ponoći pijana 30-godišnjakinja u centru Rijeke zabila se u ivičnjak električnim romobilom te je pritom pala i zadobila teške ozljede. Kako je objavila PU primorsko-goranska, gospođa je imala 1,21 promil alkohola u krvi i nije nosila kacigu, a do nesreće je došlo zbog neprilagođene brzine.

Liječnička pomoć pružena joj je u KBC Rijeka gdje su joj dijagnosticirane teške tjelesne ozljede. No, vožnja električnog romobila u pijanom stanju i bez zaštitne kacige nije jedini prekršaj koji je 30-godišnjakinja počinila.

Policija izdala upozorenje

Kako je izvijestila policija, prije stupanja na kolnik ceste koju je namjeravala prijeći “nije zaustavila električni romobil i gurala ga kao pješak preko obilježenog pješačkog prijelaza te će biti sankcionirana temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama”.

“Budući da su električni romobili, kao i ostala prijevozna sredstva, sve prisutniji u prometu, vozače ovih vozila podsjećamo i upozoravamo na obvezu pridržavanja svih zakonskih odredbi kojima je regulirano njihovo sigurno sudjelovanje u prometu”, ističe PU primorsko-goranska.