Teška nesreća na A7. Taksist izgubio nadzor i zabio se u ogradu, iz auta ispala 23-godišnjakinja koja nije bila vezana

Vozač i 23-godišnjakinja zadobili su teške ozljede

08.09.2013. Rijeka/Mucici - Pet je osoba tesko ozlijedjeno u prometnoj nesreci jednog osobnog vozila Ford Focus talijanskih oznaka, na autocesti A7 u smjeru Rupe, kod mjesta Mucici. Putnici su prevezeni na Hitni trakt, a djelatnici Hrvatskih cesta uklanjaju tragove nesrece. rPhoto: Goran Kovacic/PIXSELL
FOTO: Ilustracija/Goran Kovacic/PIXSELL

Pet osoba ozlijeđeno je u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 4.30 na autocesti A7 kod Kraljevice. Kako je objavila PU primorsko-goranska, do nesreće je došlo kada je 53-godišnji hrvatski državljanin izgubio nadzor nad taksijem koprivničkih registracijskih oznaka.

Policija navodi da vozač nije prilagodio brzinu uvjetima na cesti te da je u desnom oštrom zavoju prešao u drugu traku i udario vozilom u zaštitnu ogradu. Vozilo se od jačine udarca zarotiralo, a iz njega je pritom ispala 23-godišnja putnica koja nije bila vezana sigurnosnim pojasom.

Vozač i 23-godišnjakinja teško ozlijeđeni

Putnice i vozač prevezeni su u KBC Rijeka gdje su liječnici utvrdili da su vozač i 23-godišnjakinja zadobili teške ozljede, dok su ostale tri putnice lakše ozlijeđene.

“Zbog izazivanja prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, nakon završenog postupanja 53-godišnjak će biti kazneno sankcioniran, odnosno protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu”, navodi PU primorsko-goranska u priopćenju.