Mučna ispovijest oca curice ubijene u beogradskoj školi: 'Poljubio sam je dok jurila kroz vrata. To mi je posljednja slika'

Nakon točno pet mjeseci od ubojstava roditelji ubijene Ane prisjetili su se jutra prije kobnog čina

FOTO: HRT

Prošlo je pet mjeseci od masovnog ubojstva koje je počinio trinaestogodišnji K.K., koji je u beogradskoj osnovnoj školi Vladimir Ribnikar ubio devetero učenika i školskog zaštitara, ranio još pet učenika i učiteljicu. Roditelji 11-godišnje Ane Božović, koja je žrtva masakra u školi, za HRT su ispričali kako se nose s gubitkom kćeri i prisjetili su se tog kobnog jutra.

“Poslala sam dijete u školu. I vi nekako uvijek mislite da je škola sigurno mjesto. Onog trenutka kada dijete uđe u školu ti kažeš – dobro, sad je sigurno”, govori Anina majka Ninela Radičević.

‘Njena soba još je ostala ista’

“Ja sam je budio pred školu, budim je poljupcima, ljubim je u čelo, obraze, nos. Dok ne otvori oči, onda se okrene, zagrlimo se i tako smo se budili svako jutro, kao i to jutro. Onda je bilo glavno što će obući. Kupila je suknju u Solunu, obukla je neki prsluk, i sjećam se kako sam je poljubio dok je jurila kroz vrata. To mi je posljednja slika”, prisjetio se tog jutra otac Ivan Božović.

“To nam pruža utjehu jer znamo da smo joj svaki dan iskazivali ljubav i podršku. Ništa joj nismo mogli odbiti, to jutro je zvala da je donesemo novac za užinu, rekao samo da ću donijeti. Što sam mogao, nismo je za ništa mogli odbiti”, rekao je Anin otac. “Ona je tako unosila neku sreću, neku toplinu. Stalno je bila vesela, stalno se borila za neku pravdu, stalno je štitila slabije od sebe”, dodaje majka Ninela.

“Njena soba još je ostala ista, nismo ništa mijenjali, kad uđem još sve miriši na nju”, kaže Ivan. “Nama će ostati vječno pitanje zašto se ovo dogodilo i kako. Kako je dječak od 13 godina izvršio tako masovno ubojstvo. Njegova preciznost i hladnokrvnost vam ledi krv. Sve se dogodilo u dvije minute”, rekla je Anina majka.