Rusi ponovno bombardirali vlastiti teritorij. Opći je kaos, pirotehničari pokušavaju deaktivirati neeksplodiranu bombu

Rusima je iz zrakoplova ispala bomba teška 250 kilograma

A Russian Air Force Ilyushin IL-76 transport airplane flies above the countryside near the city of Qamishli in Syria's northeastern Hasakah province on October 25, 2019. (Photo by Fadel SENNA / AFP)
FOTO: AFP

Leonid Pasečnik, vođa separatističke samoproglašene Narodne Republike Lugansk, izvijestio je da je iznad grada Robežnoje “došlo do hitnog ispaljivanja zrakoplovnog streljiva FAB-250 iz ruskog zrakoplova”. Dakle, Rusi su ponovno, nakon manje od tjedan dana, bombardirali teritorij za koji tvrde da je njihov.

Pasečnik kaže da nitko nije ozlijeđen, no da su stanovnici u blizini mjesta pada bombe evakuirani i prebačeni u centre za privremeni smještaj. “U smještaju ostaje petoro ljudi, među kojima je dvoje djece. Ostali su odlučili ostati kod rodbine i prijatelja”, piše Pasečnik na svom Telegram kanalu. Rusko ministarstvo obrane za sada nije komentiralo incident, piše Kommersant.

Radi se na neutralizaciji bombe

Vođa regije je dalje napisao da slučaj istražuju djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova, te djelatnici Ministarstva za izvanredna stanja i vojnog zapovjedništva, koji su također zaduženi za neutralizaciju bombe.

Grad Robežnoje nalazi se dvadesetak kilometara od prve linije bojišnice, a prije rata brojio je 56 tisuća stanovnika. Rusi su ga osvojili 13. svibnja 2022. godine.