Video. U Putinovoj vojsci očito je potpuno rasulo: ruski zrakoplov slučajno je bombardirao rusko selo, šire se snimke razaranja

Povjerenstvo na mjestu događaja provodi izvide, kaže rusko Ministarstvo obrane

FOTO: Screenshot/Twitter

Portal Kommersant javlja da su bombe iz ruskog ratnog zrakoplova pale na selo Petropavlovka u ruskoj regiji Voronjež, te da je prema snimkama s društvenih mreža oštećeno nekoliko kuća. Na snimkama se također vidi kako je u jednoj ulici nastao krater.

Guverner regije Aleksander Gusev kaže da je u regiji zabilježeno “hitno ispuštanje streljiva”, pri čemu nije bilo žrtava. Precizirao je da je oštećeno sedam kuća – uglavnom su razbijeni prozori te oštećena krovišta i potporne konstrukcije. Gusev kaže da se na mjestu eksplozije provodi očevid, te da su stanovnici nekoliko ulica u selu prebačeni u privremeni smještaj.

Ministarstvo obrane priznalo incident

Oko incidenta oglasilo se i rusko Ministarstvo obrane, koje priznaje kako je iznad sela Petropavlovka došlo do “nenormalnog pražnjenja zrakoplovnog streljiva”. Za razliku od guvernera koji je navodio štetu na sedam objekata, ministarstvo kaže da je oštećeno njih šest.

Ministarstvo dodaje kako uzrok incidenta još uvijek nije poznat, te da se provodi istraga o događajima. “Povjerenstvo radi na mjestu događaja i procjenjuje štetu. Pružaju i pomoć u obnovi kuća”, rečeno je iz ministarstva.

Prošlog tjedna česta su bila granatiranja ruskih pograničnih područja iz Ukrajine. Najintenzivniji napad dogodio se u regiji Belgorod 30. prosinca, kada je, piše Kommersant, stradalo 25 ljudi, a 108 ih je ozlijeđeno. Oštećeno je 450 stanova i 12 kuća, a vlasti regije će obiteljima stradalih isplatiti odštete.