Ruskom bogatašu ukrala luksuzni stan u Poreču. Bila je toliko gramziva da je htjela smuljati i Poreznu, a onda su je ulovili

Oštetila ga je za 250.000 eura

09.06.2015., Porec - Grad Porec. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
FOTO: Dusko Marusic/PIXSELL

Hrvatska državljanka u dobi od 62 godine prevarila je 64-godišnjeg Rusa i olakšala ga za 250.000 eura, javlja istarska policija.

Istragom su utvrdili da ju je Rus opunomoćio za prodaju svoje nekretnine na području Poreča. Ona je 11. travnja prošle godine na temelju te punomoći vlasništvo nad stanom prenijela na svoje ime dok je garažu i vrt je prodala drugoj osobi. Rusa je time oštetila za iznos od 250.000 eura, no tu se nije zaustavila.

Natjerala ga da plati porez

U razdoblju od 24. do 31. svibnja prošle godine dobila je porezno rješenje na promet nekretnina na svoje ime koje je zatim krivotvorila kako bi izbjegla plaćanje poreza.

Preko svojih podataka upisala je podatke Rusa i od njega zatražila da plati porez u iznosu od više tisuća eura, što je 64-godišnjak, nesvjestan da je prevaren, i napravio.

Tek naknadno je shvatio da je nasamaren pa se javio policija koja je protiv gospođe podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.