Ružan incident u Dalju. Strgnuo i gazio hrvatsku zastavu kod spomenika braniteljima i pjevao 'neprimjerene pjesme'

Policija navodi da je 46-godišnjak bacio zastavu na tlo i gazio je, pritom vičući pogrdne riječi

24.02.2018., Dragisici - rPaljenjem svijeca i polaganjem vijenaca kod spomen-ploce obiljezena je 24. obljetnica herojske pogibije hrvatskih vitezova Jakova Crvelina i Borisa Kartela. Taj zlocin koji su izveli pripadnici srpske paravojske jos nije procesuiran. Policija je dosad podigla kaznene prijave protiv tri osobe, a Drzavno odvjetnistvo je kompletiralo jednu optuznicu.rPhoto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija

Osječko-baranjska polica uhitila je i prijavila 46-godišnjaka kojeg tereti da je u Dalju s jarbola otrgnuo i gazio hrvatsku zastavu te iskazivao mržnju prema Hrvatima, izvijestila je policija u petak.

Policija je navodi da je 46-godišnjak kod Spomen obilježja braniteljima i civilima zatočenima u Dalju u četvrtak popodne s jarbola otrgnuo zastavu Republike Hrvatske, bacio je na tlo i gazio, pritom vičući pogrdne riječi.

‘Pjevao je neprimjerene pjesme’

Nakon toga se, dodaju, uputio prema Postaji granične policije Dalj usput iskazujući mržnju prema građanima hrvatske nacionalnosti, pjevajući neprimjerene pjesme.

Počinitelj je uhićen zbog sumnje u kaznena djela javnog poticanja na nasilje i mržnju te povrede ugleda RH, a kriminalističko istraživanje je u tijeku, napominju u osječko-baranjskoj policiji.