SDP-ov gradski vijećnik uhvaćen s ekstremno opasnom drogom. Policiju uvjeravao da je za osobnu upotrebu

Najavio je da će se žaliti na prekršajnu prijavu

26.07.2022., Ploce  - Polazak iz Luke Ploce Posebnog Trajekta. Jadrolinija je organizirala posebnu trajektnu liniju koja ce docekat vatromet ispod mosta.  Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL
FOTO: Zvonimir Barisin/PIXSELL

SDP-ovac Aleksandar Ostojić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Ploča, prošlog je vikeda uhvaćen s drogom. Kod sebe je imao pola grama metamfetamina, poznatog i pod nazivom kristalni met. Kako piše Dubrovački vjesnik, policija je, prateći jednog od lokalnih dilera u Pločama, zaustavila više osoba zbog sumnje da su od te osobe kupovali drogu.

Među tim se ljudima našao i Ostojić. Policija ga je pretresla i kod njega pronašla 0,5 grama ove sintetičke droge. Policiji se navodno Ostojić pravdao da mu služi za osobnu uporabu.

Nakon kriminalističke obrade pušten je na slobodu uz prekršajnu prijavu. Za Dnevnik Nove TV je rekao da će se na prijavu žaliti, a u ponedjeljak je podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Gradskog vijeća.

Opasna sintetička droga

Inače, metamfetamin je opasna sintetička droga čiji učinci na konzumenta uključuju povećanu budnost, povećanu fizičku aktivnost, smanjeni apetit, ubrzano disanje, ubrzani rad srca, nepravilan rad srca, povišeni krvni tlak i povećanu tjelesnu temperaturu.

Dugotrajno konzumiranje metamfetamina može imati mnoge negativne posljedice na fizičko zdravlje, uključujući drastični gubitak težine, ozbiljne dentalne probleme, ali i kožne probleme uzrokovane grebanjem kože, stoji u opisu ove droge na stranicama Ureda za suzbijanje zlouporabe droga.