Tko je SDP-ovac usred narko skandala? Radi kao carinik, nisu ga povezivali s drogama, a HDZ bjesni zbog 'zataškavanja'

Šef Gradskog vijeća u Pločama dao je ostavku nakon što su mu pronašli metamfetamin

FOTO: SDP Ploče/AFP

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Ploča, SDP-ov Aleksandar Ostojić, podnio je neopozivu ostavku na mjesto člana i predsjednika Vijeća. Informacija je to koja je završila u službenom priopćenju Grada nakon što je JUGinfo objavio da su Ostojića u petak policajci ulovili s metamfetaminom, drogom poznatijom i pod imenom crystal meth.

Isti portal javio je da je Ostojić pao u Pločama, kao i da je, dok su mu policajci prilazili bacio paketić droge. No, dokaza se nije uspio riješiti. Kod njega je pronađeno oko pola grama droge koja je, kako je sam rekao policajcima, bila za osobnu upotrebu. Priveden je i ispitan pa pušten da se brani sa slobode.

Ostojić je na funkciju predsjednika Gradskog vijeća Ploča došao 2021. godine. Zaposlen je kao carinik, obiteljski je čovjek, a oni koji ga poznaju kažu da ga dosad nisu povezivali s drogom i dilanjem.

HDZ sumnja da se sve pokušalo zataškati

24sata javljaju da su njegov čin osudili oporbenjaci iz HDZ-a. Boje se, kažu, da bi sve bilo zataškano. “Ono što je nedopustivo je ustvari šutnja zadnjih par dana otkad se to dogodilo do današnjega dana, kad je očito pokrenuta lavina od strane novinara da se otvori to pitanje, tek danas je ta ostavka došla na stol“, kazao je Ivan Škarić, predsjednik HDZ-a Ploča. Naime, za događaj se doznalo s četiri dana zakašnjenja.

SDP-ov gradonačelnik Ploča, Mišo Krstičević, objavio priopćenje u kojem uopće ne spominje razlog Ostojićeve ostavke. Dapače, stigao mu je i zahvaliti na predanom obnašanju funkcije na kojoj je bio od 2021. godine. “Aleksandar Ostojić podnio je neopozivu ostavku na mjesto člana i predsjednika Gradskog vijeća Grada Ploča, o čemu je ujedno obavijestio predsjednika Mandatnog odbora Gradskog vijeća Grada Ploča g. Nikicu Družijanića te obavijestio gradonačelnika Grada Ploča Mišu Krstičevića”, stoji u službenom priopćenju iz Grada.

U Zadru dileru eksplodirala kuhinja

S druge strane, kako pišu 24sata, zadarska policija sumnja da je metamfetamin u svom stanu kuhao jedan diler. On je u petak zapalio stan, a morali su intervenirati i vatrogasci. 24sata neslužbeno doznaju da mu je majka rekla da pripazi ručak.

No, on je dok je pazio ručak uzeo i električno kuhalo i počeo miješati kemikalije. Kuhanje droge je izmaklo kontroli i zapalio je kuhinju. Na teren je ubrzo stigla i Hitna koja ga je odvezla u bolnicu. “Bio je na nogama, svjestan situacije i sav pocrnio od dima“, kazao je jedan svjedok za 24sata.

Što je ustvari opasni metamfetamin?

Inače, metamfetamin je opasna sintetička droga čiji učinci na konzumenta uključuju povećanu budnost, povećanu fizičku aktivnost, smanjeni apetit, ubrzano disanje, ubrzani rad srca, nepravilan rad srca, povišeni krvni tlak i povećanu tjelesnu temperaturu.

Dugotrajno konzumiranje metamfetamina može imati mnoge negativne posljedice na fizičko zdravlje, uključujući drastični gubitak težine, ozbiljne dentalne probleme, ali i kožne probleme uzrokovane grebanjem kože, stoji u opisu ove droge na stranicama Ureda za suzbijanje zlouporabe droga.