Severina oplela po klečavcima: 'Oni neka kleče, žene će ustati. Ovo je Split u 3 P.M.'

Kako je napisala, molitelji kleče svaki mjesec da bi se ženama oduzelo pravo glasa

FOTO: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Molitelji su se danas okupili u više gradova, a jedan od njih je i Split. Aktivistkinja Arijana Lekić-Fridrih pred njima je održala performans. Dio performansa bio je razvlačenje konopca za pletenje oko klečavaca, što je neke od njih naljutilo. Jedan od sudionika bacio je konopac ženi preko glave, dok su neki od njih prigovarali na snimatelje koji “ometaju molitvu” na glavnom trgu u centru grada. Iz skupine molitelja čuo se povik: “Bježi, sotono!”

Poznata pjevačica Severina Vučković na društvenim je mrežama komentirala molitelje i njihovo klečanje po gradskim trgovima. Kako je napisala na Facebooku, oni kleče svaki mjesec kako bi se ženama oduzelo pravo glasa.

“Oni nek’ kleče, žene će ustati. Draga Mitteleuropo i Balkane, ovo nije Split, ovo nije ni Split 3 (kvart u Splitu). Ovo više nije ni zafrkancija. Ovo je Split u 3 P.M.

Kleče svaki mjesec

Ovi muškarci svakog mjeseca kleče:
1. Za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda.
2. ⁠Za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru.
3. ⁠Za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova.
4. ⁠Za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu.
5. ⁠Za autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja.
6. ⁠Za duše u čistilištu.
7. ⁠Za ‘njiove’ osobne nakane.

‘Kleče da se ženama oduzme pravo glasa’

Da skratin, kleče da se ženama oduzme pravo glasa. Danas u Splitu, sutra u vašem gradu.

Hvala hrabroj Arijani Lekić – Fridrih, koja je jutros svoju ‘Tihu misu’ pokušala ‘izmoliti’ u mom rodnom gradu. Motajući pupčanu vrpcu, tj. crvenu vunu po Peristilu, što simbolizira ubojstva žena i majki. U tome su je zdušno onemogućavale (ne)moćne (muš)KARčINE. Dosta je!
E, nećete nas više gazit! A ni j…! Možete se međusobno.
P.S. Gospodine Ivoševiću (dogradonačelnik Splita Bojan Ivošević op.a.), što ćemo sad?”, napisala je Severina na Facebooku.

[ONI NEK' KLEČE, ŽENE ĆE USTATI]Draga Mitteleuropo i Balkane, ovo nije Split, ovo nije ni Split 3 (kvart u Splitu). Ovo više nije ni zafrkancija. Ovo je Split u 3 P.M.Ovi muškarci svakog mjeseca kleče:1. Za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda.2. ⁠Za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru.3. ⁠Za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova.4. ⁠Za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu.5. ⁠Za autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja.6. ⁠Za duše u čistilištu.7. ⁠Za “njiove” osobne nakane.Da skratin, kleče da se ženama oduzme pravo glasa. Danas u Splitu, sutra u vašem gradu.Hvala hrabroj Arijani Lekić – Fridrih, koja je jutros svoju ‘Tihu misu’ pokušala ‘izmoliti’ u mom rodnom gradu. Motajući pupčane vrpcu, tj. crvenu vunu po Peristilu, što simbolizira ubojstva žena i majki. U tome su je zdušno onemogućavale (ne)moćne (muš)KARčINE. Dosta je!E, nećete nas više gazit! A ni j…! Možete se međusobno👌🏻👈🏻#majkemi #majkomila #majketi P.S. Gospodine Ivoševiću, što ćemo sad?Video: @damirakalajzic #volimstosevolimo #ljubavseljubavljuvraca #severina

Posted by Severina on Saturday, February 3, 2024