Show u Zadru. HDZ-ovog župana optužili da je 'uz viku i prijetnje' odbio platiti vez za brod, on tvrdi: 'Novčanik mi je bio kod supruge'

Župan tvrdi da je riječ o običnom nesporazumu i još jednom 'neuspješnom spinu'

FOTO: PIXSELL/Facebook

Županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač optužio je i nadležnim institucijama prijavio zadarskog župana Božidara Longina, tvrdeći da u petak i subotu na otoku Istu nije platio vez za svoj brod.

Pupić Bakrač naveo je da je Longin “uz viku i prijetnje pred preneraženim svjedocima odbio platiti već izdani račun od 45 eura te je isti storniran”, prenosi HRT.

Ubrzo je stigao odgovor župana Longina, koji tvrdi da je riječ o nesporazumu te da u trenutku naplate pristojbe nije kod sebe imao novčanik. Stoga je, tvrdi, djelatnika zamolio da račun plati kasnije.

‘Novčanik mi je bio kod supruge’

„Riječ je o običnom nesporazumu i još jednom neuspješnom spinu ‘poštenjačine’ Marka Pupića Bakrača. Naime, prilikom naplate veza uz sebe nisam imao dovoljno novca jer je novčanik bio kod supruge koja je već otišla iz broda pa sam djelatnika ŽLU-a zamolio da račun platim kasnije, ali nisam znao da će ga on stornirati”, kazao je u priopćenju.

“Naravno da ne namjeravam ostati dužan Županijskoj lučkoj upravi i da ću platiti taj račun. Brod Sika je u vlasništvu mojeg sina, što je uostalom i javno dostupan podatak. Na Ist sam došao sa suprugom i kćeri na poziv prijatelja Davora Segarića i njegove supruge Maje. Večerali smo u tamošnjem restoranu i ja sam platio račun”, dodao je Longin.

Ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola rekao je da je od lučkog nadzornika zatražio pisano izvješće o okolnostima storniranog računa za brod Sika. “Dok izvješće ne dobijem nema komentara. Pristojbe su oslobođeni brodovi javne službe kao što su vatrogasci, policija, hitna pomoć i slični, a svi ostali moraju platiti vez”, objasnio je Škibola za Zadarski.hr.