Shrvani otac poginulog olimpijca: 'Čuo sam da je vozač jurio. Unuk ima prijelome ali je stabilno'

U nesreće koja se sinoć dogodila u tunelu Pećine poginulo je dvoje ljudi

FOTO: Facebook / Pixsell

Hrvatski zimski olimpijac Antonio Rački poginuo je u prometnoj nesreći koja se sinoć dogodila u tunelu Pećine. Otac i bivši trener stradalog olimpijca potvrdio je to za 24 sata.

“Što da vam kažem, svi smo jako potreseni. Sreća u nesreći je da mi je unuk, koji je također bio u autu, preživio. Doktori su rekli da ima prijelome, ali da je stabilno. Ne znam kako je točno došlo do nesreće osim onog što se piše. Samo sam čuo da je vozač dosta brzo vozio. Svi smo jako potreseni”, kazao je otac i djed Rački.

Isti portal doznaje kako su dva pacijenta u dobi od 23 i 60 godina zaprimljena na zavod za ortopediju i traumatologiju KBC-a Rijeka, a jedan, u dobi od 20 godina je na odjelu kirurgije. “Sva tri pacijenta su stabilno i van životne opasnosti”, kazao je v.d. pročelnik Zavoda za ortopediju i traumatologiju Grgo Martinović.

Nesreću izazvao 19-godišnjak

Antonio Rački je bivši skijaš koji je sudjelovao na Zimskim olimpijskim igrama u Lillehammeru 1994. godine i u Naganu 1998. U nesreći je poginula još jedna osoba, a tri su ozlijeđene.

Nesreću je izazvao 19-godišnji vozač osobnog vozila. U nepreglednom zavoju on je izgubio nadzor nad autom i prešao na lijevu stranu kolnika te se izravno sudario s teretnim vozilom iz suprotnog smjera kojim je upravljao 62-godišnjak.

Nakon nesreće, tri su osobe ispale iz osobnog vozila. Dvije su poginule na licu mjesta, a treća je teško ozlijeđena. Putnik (20) koji nije ispao iz automobila lakše je ozlijeđen.