Skandal u varaždinskoj školi. Učenici se drogirali tijekom nastave, policija upala u učionicu i privela ih

Trojica učenika su osumnjičena za konzumaciju droge tijekom nastave, a navodno se radi o konzumaciji amfetamina

04.06.2018., Varazdin -  Trg kralja Tomislava. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
FOTO: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Policija je u ponedjeljak prijepodne banula u jednu varaždinsku srednju školu. Učenici trećeg razreda ostali su zatečeni kada su policajci tijekom nastave ušli u učionicu i od trojice njihovih kolega (16, 17 i 18 godina) zatražili da pođu s njima.

Trojac uje uplašeno poslušao zamolbu. Policijski službenici PU varaždinske odveli su ih u drugu prostoriju, gdje su već stigli i njihovi roditelji s odvjetnicima. Njih su trojica osumnjičeni za konzumaciju droge tijekom nastave, a navodno se radi o konzumaciji amfetamina.

Kako je izvijestila policija, 18-godišnjak je policijskim službenicima dragovoljno predao prozirnu vrećicu sa sadržajem bijele praškasto-gumenaste tvari nalik na drogu amfetamin mase 1,4 grama, jednu bijelu gumenastu tvar nalik na drogu amfetamin mase 6,7 grama, jednu digitalnu preciznu vagu i mobilni telefon, a što mu je oduzeto po policijskim službenicima.

Predali drogu

Policijski službenici također su u ponedjeljak, temeljem naredbe Općinskog suda u Varaždinu pretražili stan i druge prostorije kojima se koristi 16-godišnjak, koji im je prije pretrage dragovoljno predao jednu sasušenu grančicu zelene boje nalik na grančicu biljke indijske konoplje, prozirnu vrećicu sa sadržajem sasušene zelene biljne materije nalik na drogu marihuanu ukupne mase 1,8 grama i jedan mobilni uređaj.

Policajci su pretražili stan i druge prostorije kojima se koristi 17-godišnjak, a koji im je prije pretrage dragovoljno predao vrećicu u kojoj se nalazi bijela praškasta materija nalik na drogu amfetamin ukupne mase 0,5 grama i jedan mobilni uređaj.

Sva oduzeta materija bit će proslijeđena na vještačenje, a počinitelji će biti prekršajno procesuirani, poručuju iz policije.