Smiljana Srnec, osuđena za ubojstvo sestre, tromjesečni dopust iz zatvora koristi za operaciju na Rebru

Sud joj je odobrio prekid zatvorske kazne u trajanju od tri mjeseca

13.09.2023.,Palovec  - Smiljana Srnec nakon sto je jutros sa suprugom prosetala Varazdinom i javila se u Probacijski ured vratila se u obiteljski dom Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
FOTO: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Smiljana Srnec, koja je “zbog bolesti” prošli tjedan privremeno puštena na slobodu, jutros je zaprimljena na KBC Zagreb, doznaje portal 24 sata i dodaje da je tamo čeka operacija štitnjače.

Srnec je 2020. osuđena na 15 godina zatvora zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić, čije je tijelo potom godinama skrivala u škrinji. Ubojstvo je počinila u obiteljskom domu prije više od 20 godina. Na suđenju joj je određena maksimalna zatvorska kazna s tim da je u nju uračunato i vrijeme koje je provela u istražnom zatvoru.

Smiljana Srnec fotografirana u Varaždinu Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Na slobodi tri mjeseca

Sud joj je odobrio prekid zatvorske kazne u trajanju od tri mjeseca. Srnec se u tom razdoblju svaki tjedan mora javljati u Probacijski ured.

Mile Soldo, zamjenik glasnogovornika Županijskog suda u Slavonskom Brodu, kazao je da su ovakvi slučajevi rijetki, ali ih ima. “Nije dovoljno da dođe do pogoršanja bolesti, već mora biti zadovoljen dodatni uvjet da se bolest ne može liječiti u okviru zatvorskog sustava. Zatvorska bolnica je dala takvo mišljenje”, objasnio je.