Snijega ni na vidiku. U nastavku tjedna temperature će biti kao u rano proljeće

Još će malo zatopliti

28.1.2024., Zagreb - Nedjeljno podne na Maksimiru. Photo: Neva Zganec/PIXSELL
FOTO: Neva Zganec/PIXSELL

Sunčano, ponegdje s malom do umjerenom naoblakom, prognoza je za utorak Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Vjetar će biti većinom slab, u Podravini te u Slavoniji, Baranji i Srijemu od sredine dana mjestimice umjeren jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se od 5 do 10, na Jadranu između 11 do 15 Celzijevih stupnjeva.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, ponegdje ima i magle, a zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Zahlađenja nema na vidiku ni u nastavku tjedna. Većinom sunčano bit će i sutra, no treba računati na mjestimičnu maglu, kaže meteorologinja N1 televizije, Tea Blažević.

Temperature kao u rano proljeće

Od četvrtka porast naoblake, i na Jadranu, osobito sjevernom, i u unutrašnjosti, gdje prolazno može pasti malo kiše. Slabe oborine može biti i tijekom noći na petak. Na Jadranu će u petak zapuhati jaka bura.

Za vikend će posvuda biti većinom sunčano, osobito tijekom subote. Još će malo zatopliti pa će temperature biti primjerenije ranijem proljeću nego zimi. Prognostički materijali pokazuju nastavak sličnog vremena i u prvom tjednu veljače. Tek krajem tjedna moguća je promjena.