Šokantni video iz sudnice. Tijekom izricanja presude muškarac poletio prema sutkinji i počeo je mlatiti

Njegovi odvjetnici zatražili su uvjetnu kaznu, što je sutkinja odbila

Napad na sutkinju u Las Vegasu
FOTO: Screenshot/X

Šokantni prizori s kamere Okružnog suda u Las Vegasu u SAD-u šire se društvenim mrežama. Sutkinja Mary Kay Holthus pokušala se maknuti od pomahnitalog Deobre Reddena koji je uz pregršt psovki tijekom izricanja presude skočio preko stola na nju.

Videosnimka pokazuje trenutke izricanja presude i Reddena kako skače preko klupe i silovito vuče sutkinju na pod. Nastao je kaos jer su u pomoć sutkinji dotrčali sudski zaposlenici. Pokušali su odvući Reddena od sutkinje.

Jedan od muškaraca udarao je Reddena, a čuje se i ženski glas koji izgovara: “Molim te, Bože. Molim te, Isuse”. Sutkinja je ostala i dalje na tlu. Lokalne vlasti priopćile su da je sutkinja zadobila lakše tjelesne ozljede, a jednome od zaposlenika suda je iščašeno rame.

Redden na saslušanju zbog napada

Redden je u srijedu bio na sudskom saslušanju, optužen je za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Prije napada, Reddenovi odvjetnici pitali su sutkinju Holthus može li njihovom branjeniku odobriti uvjetnu kaznu.

“Primila sam na znanje vašu molbu, ali mislim kako je vrijeme da proba nešto drugo jer iza sebe ima brojna kaznena djela koja je počinio”, rekla je sutkinja neposredno prije napada. Redden je ranije osuđivan u više navrata za kaznena djela: pokušaj krađe (2015.), nanošenje teške tjelesne ozljede (2018.) i obiteljsko nasilje (2021.). Osim toga, prekršajno je osuđen zbog tučnjave (2016.), a prošle godine zbog uništavanja imovine, navodi USA Today.

U srijedu se izjasnio krivim za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda na sudu. Odveden je u pritvor, a nakon napada na sutkinju, bit će optužen i za više napada na službene osobe od kojih je jedna zadobila teške tjelesne ozljede.