Video. Mahniti kriminalac bacio se na sutkinju i počeo ju mlatiti usred sudnice. Optužen je za pokušaj ubojstva

Zbog napada mu prijeti 20 godina zatvora

FOTO: Screenshot X

Šokantni prizori s kamere Okružnog suda u Las Vegasu u SAD-u početkom mjeseca proširili su se društvenim mrežama. Na snimci se može vidjeti sutkinja Mary Kay Holthus koja se pokušala odmaknuti od pomahnitalog Deobre Reddena (30), koji je tijekom izricanja presude skočio preko klupe i nasrnuo na nju.

Sad je optužen za pokušaj ubojstva i prijeti mu 20 godina zatvora, piše AP. Terete ga i za zlostavljanje štićene osobe, zlostavljanje službenika, zlostavljanje zatvorenika, zastrašivanje javnog službenika, iznuđivanje i ostale optužbe nakon napada sutkinje.

Sutkinja je lakše ozlijeđena

Naime, videosnimka pokazuje trenutke izricanja presude i Reddena koji je, kada je shvatio da ide u zatvor, preskočio klupu i silovito povukao sutkinju na pod. Nastao je kaos jer su u pomoć sutkinji dotrčali sudski zaposlenici, koji su pokušali odvući Reddena od nje.

Jedan od muškaraca udarao je Reddena, a čuje se i ženski glas koji izgovara: “Molim te, Bože. Molim te, Isuse”. Sutkinja je lakše ozlijeđena, a jednome od zaposlenika suda je iščašeno rame.

Odbila mu je uvjetnu kaznu

Redden se u sudnici našao zbog optužbi za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Prije napada, Reddenovi odvjetnici pitali su sutkinju Holthus može li njihovom branjeniku odobriti uvjetnu kaznu.

“Primila sam na znanje vašu molbu, ali mislim kako je vrijeme da proba nešto drugo jer iza sebe ima brojna kaznena djela”, rekla je sutkinja neposredno prije napada. Redden je ranije osuđivan u više navrata za kaznena djela: pokušaj krađe (2015.), nanošenje teške tjelesne ozljede (2018.) i obiteljsko nasilje (2021.). Osim toga, prekršajno je osuđen zbog tučnjave (2016.), a prošle godine zbog uništavanja imovine.

U ponedjeljak se Redden ponovno pojavio pred sutkinjom koju je ranije napao. Osudila ga je na zatvorsku kaznu u trajanju od 19 mjeseci do četiri godine. Kako bi se izbjegao još jedan nasilni incident u sudnici, Reddenu su ovoga puta ruke bile vezane, a lice i usta prekriveni maskom. Dan kasnije se pojavio pred drugim sucem zbog optužbi za napad na sutkinju Holthus, a ročište za nove optužbe zakazano mu je za 14. veljače.