Šokirani vatrogasac o stravičnoj nesreći u osječkom domu: 'To je bila slika kakvu nikada u životu ne želite vidjeti'

Ženu u domu za starije danas je prikliještio i ubio lift

FOTO: Borna jaksic/PIXSELL

Danas je u privatnom domu za starije i nemoćne osobe ‘Topli dom’ u Osijeku, žena u dobi od 75 godina preminula na stravičan način. Na glavu joj je palo malo teretno dizalo koje se u domu koristilo za dostavu hrane. Prizori na mjestu događaja bili su stravični.

“To je bila slika kakvu nikada u životu ne želite vidjeti”, kazao je Jutarnjem jedan od vatrogasaca koji je došao na intervenciju, izvući tijelo žene. Da bi to napravili morali su rezati pod. Policija se još nije oglasila o slučaju, osječki DORH je kazao da su u tijeku izvidi, a vlasnik doma Andrija Markov uglavnom se nije javljao na pozive. Tek je Glasu Slavonije kazao da su svi u šoku.

“Ovo je strašno. Radimo godinama i nikada se ništa nije dogodilo. Korisnika imamo trenutno 57, registrirani smo za 64. Imamo milijun zahvala, kod nas rade i fizioterapeuti, koje ne moramo imati, ali smo shvatili da jako puno pomažu korisnicima. Izlazimo ljudima u susret koliko možemo. Ispunjavamo sve standarde i sve je atestirano. I onda ova tragedija…”, kazao im je.

Odvjetnik bez puno informacija

Slučaj je kratko komentirao i glasnogovornik Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku, Ivan Barna. “Možemo samo reći da je smrtno nastradala ženska osoba te da tek utvrđujemo ima li u ovom slučaju elemenata kaznenog djela. U tijeku su izvidi i vještačenja, utvrđuje se je li lift bio ispravan, je li redovno servisiran, odnosno sve okolnosti koje su dovele do ove nesreće, a naložena je i obdukcija tijela preminule žene”, kazao je.

Odvjetnik vlasnika objekta Ivan Jukić nije rekao puno Jutarnjem. “Tek se trebam upoznati sa svim okolnostima ove nesreće. Vlasnik doma me nazvao i rekao što se dogodilo, a kako imam njegovu punomoć za zastupanje zatražit ću informacije od policije i Državnog odvjetništva”, kazao je.

“S predstavnikom doma i njegovateljicom naći ću se u srijedu, a na očevidu nisam bio i u ovom trenutku još uvijek nemamo konkretnijih informacija o tome što se zapravo dogodilo. I mi čekamo rezultate izvida”, zaključio je Jukić.